Bebek karıştırma skandalı çıkmazda

Güncelleme Tarihi:

Bebek karıştırma skandalı çıkmazda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 00:00

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Prematüre Servisi’nde bebeklerin karışma hikayesi çıkmaza girdi.

Mardinli Alas Ailesi’nin bebeğini aldığı iddia edilen Batmanlı Hülya-Erkan Özkanat çiftinin kan örnekleri alındı. Bebeğin kendilerine ait olduğunu savunan Özkanat çifti, "Tedavi gördüğü süre içinde bebeğimizin yanından hiç ayrılmadık. Her türlü teste hazırız" dedi.

MARDİN’in Derik İlçesi’nde oturan Gülten- Hamdullah Alas çiftinin, 27 Eylül’de dünyaya gelen ikiz erkek bebeklerine Osman ve Ömer adı verildi. Bebeklerden Ömer, nefes darlığı yüzünden Diyarbakır’a sevkedildi. 20 gün sonra hastane yetkilileri Alas’ı arayarak çocuğunun öldüğünü bildirdi.

Hamdullah Alas, erkek bebeğinin cesedini almaya geldiğinde hastanede kendisine kız bebek cesedi verilmek istendi. Alas, kendi çocuğunun erkek olduğunu belirtince hastane yönetimi idari soruşturma başlattı ve durumu Cumhuriyet Savcılığı’na da bildirdi. Olay üzerine ’Öldü’ denilen Ömer Alas isimli bebeğin, aynı gün hastaneye kız bebeklerini getiren Batmanlı Hülya-Erkan Özkanat çiftine verildiği, ölen kız çocuğunun da söz konusu ailenin olduğu ileri sürüldü.

HER TESTE AÇIĞIZ

Eşini doğumundan önce defalarca doktor kontrolüne götürdüğünü ve ultrasonda da cinsiyetinin erkek olarak tespit edildiğini anlatan 24 yaşındaki Erkan Özkanat ise "Doğumdan sonra Batman’daki hastanede yanlışlıkla kız olarak kayda geçirildi. Ben çocuğumu daha sonra Diyarbakır’da hastaneye götürdüğümde erkek olarak kaydettirdim. Bizden kan örnekleri alındı, şimdi bunun sonucunu bekliyoruz. Bebek bize ait, bunun için her türlü teste hazırız" diye konuştu.

Hamdullah Alas ile eşi Gülten Alas, yaşanan olayın şokunu üzerlerinden atamadı. Erkek ikizlerinden Ömer’in cenazesini almayı beklerken, kendisine kız çocuk cesedi verilmek istenince şaşkına dönen baba Alas, şunları söyledi: "Bana kız bebeğin cesedi verilince şaşırdım. Hemşireye benim bebeğimin erkek olduğunu söyledim. Bir sonuç alamayınca suç duyurusunda bulundum. Eğer oğlum öldüyse cesedi ortada olurdu. Ömer’in ikizi Osman’ın yanında yerini almasını istiyoruz. Beşiği boş kaldı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!