Bebeğin yaşaması mucize

Güncelleme Tarihi:

Bebeğin yaşaması mucize
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 13:25

Sakarya’nın Pamukova ilçesi’nde eski kocası tarafından tabanca ile vurulan 32 yaşındaki Neslihan Çelik’in 35 dakika boyunca oksijen verilerek anne karnında yaşatılan ve sezaryanla alınan bebeği tedavi altına alındığı Sakarya Doğum ve çocuk Bakımevi'nde sağlık durumu ağırlaşınca Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Uzmanlar "Bebek annesinin karnında 35 dakikadan fazla kaldı, yaşaması mucize" dedi.

Haberin Devamı

Pamukova’da işlenen kadın cinayetinde eski eşi Osman S. Tarafından evinin bahçesinde vurulan 32 yaşındaki Neslihan Çelik’e ilk müdahaleyi yapan 112 ekibi hayati fonksiyonları duran kadının hamile olması nedeniyle Pamukova’dan Adapazarı’na gelinceye kadar bebeği yaşatmak için kalp masajı ve oksijen verdi.

Sakarya Kadın DoÄŸum ve Bakımevine getirilen ölü anne hemen ameliyata alınarak bebeÄŸi sezaryenle kurtarıldı. YoÄŸun bakım servisinde tedavi altına alınan kız bebeÄŸini dün gece fenalaÅŸtı. Bebek bugün hastaneye ilk geldiÄŸi gün müdahale eden ve gece boyunca yanından ayrılmayan yeni doÄŸan uzmanı Doktor Taner HafızoÄŸlu ile birlikte ambulansla Kocaeli Ãœniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi'ne sevkedildi. Â

Mucize bebekler

4 Kasım 2010’da 8 aylık hamile Yeliz Karahasanoğlu, Selim Geçimli tarafından silahla öldürülmüş, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karnındaki bebek sezeryanla alınarak yapay canlandırma ile hayata döndürülmüş ancak beyin fonksiyonları oksijensiz kaldığı için bozulmuştu. 28 yaşındaki Yeliz Karahasanoğlu, son anda kurtarılan 8 aylık bebeğine kimsesizliğini sahip bırakmış. Doktorların gül dudaklı anlamına gelen Gülfem ismini koyduğu bebeği kimse sahiplenmeyince, Yeliz Karahasanoğlu’nun dramı da ortaya çıktı. Anne ve babasının terk ettiği Yeliz Karahasanoğlu yetiştirme yurtlarında büyümüştü. Yeliz’in hiçbir akrabası bulunmadığı ve eşi de sahip çıkmadığı için Gülfem bebek de annesi gibi yetiştirme yurtlarında büyüyecek.

Yeliz Karahasanoğlu’nun küvözde tutulan bebeği hastane personelinin gözbebeği oldu. Ameliyatı gerçekleştiren ekip bebeğe gül dudaklı anlamına gelen Gülfem ismini koydu. Gülfem’in dramı televizyonlarda yayınlanınca hastaneyi arayan onlarca kişi evlat edinmek istediğini söyledi. Ancak aradan Gülfem’e kan bağı olan birileri sahip çıkmadı.

Çocuk Servisi Yenidoğan Ünitesi’nde 84 gün aranın ardından ikinci mucize ise cuma günü yaşandı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gülfem Bebek’in ardından ikinci mucize Nuray bebekle yaşandı. 24 Ocak 2011 günü trafik kazasında hayatını kaybeden 7 aylık hamile anneden sezaryanla alınan Nuray bebek, postmortem (ölümden sonra yapay canlandırma)yöntemiyle hayata tutundu.

Ümraniye, Çakmak Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında önmuhasebe elemanı olan 7 aylık hamile Nuray Altun, işyerine ait servis aracından indiği sırada, bir kadın sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz kadın yolda hayatını kaybetti ancak Gülfem bebeğin hayatta kalmasını sağlayan Dr. Şirin Güven ve ekibi acil serviste sezeryanla hayatını kaybeden annenin karnındaki bebeği aldı. Postmortem denilen yöntemi uygulayan uzmanlar annesi ölen bebeği yapay canlandırma ile hayata bağlamayı başardı. Yapay canlandırmayla hayata tutunan Nuray bebek taburcu oldu. 44 gündür tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde gönüllü süt anneleri emerek 3 kiloya ulaşan Nuray bebek, babası Cengiz Altun’a teslim edildi.

Haberin Devamı

ESKİ KOCA VAHŞETİ 

Haberin Devamı

Sakarya Kadın ve Doğum Çocuk Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Dr .Semih Songür bebeğin yaşamasının mucize olduğunu, tıp litaratüründe ölü bir annenin karnında bebeğin 10 dakikadan fazla yaşayamayacağını söyledi.

Songür ‘ Ancak bu bebek ölü annesinin karnında 35 dakika gibi bir süre kalmıştır.

Olay sonrası müdahale eden 112 ekibi anneyi 35 dakika boyunca kalp masajı ve oksijen vererek bebegin hayatta kalmasını sağladı.Hastanemize getirilen bebeğin anne karnında kalp atışları tespit edilince de hemen ameliyatla aldık.Ancak bebeğin böbrek ve solunum organlarında sıkıntılar var. Dialize girmesi gerekiyordu. Bunun için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bebeği kabul etti ve sevkini yaptık’ dedi.

Haberin Devamı

Kadın cinayetinin son kurbanı olan 32 yaşındaki Neslihan Çelik ise İstanbul Adli Tıp kurumunudaki otopsisi sonrasında Düzce’nin Gölkaya ilçesinde toprağa verilecek...Bu arada cinayet sonrasında kaçan Osman S.nin aranmasına da devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!