Bebeğim kazanacaksın

Güncelleme Tarihi:

Bebeğim kazanacaksın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Elton John, ABD Başkan adayı Al Gore'a seslendi

ROCK dünyasının ‘‘Sir’’ unvanlı ‘‘gay’’ (eşcinsel) fırtınası Elton John, Demokrat Parti'nin ABD Başkan Adayı Al Gore'a ‘‘Bebeğim kazanacaksın’’ dedi. Elton John, Kaliforniya'da Amerikan bilgisayar teknolojisinin kalbi Silikon Vadisi'nin belli başlı şirketleri tarafından Gore'un kampanyasına para toplama amacıyla düzenlenen yemekte şarkı söyledi. Davetlilerin kişi başına 10 ya da 25 bin dolar ödediği gecede Al Gore için 3 milyon dolardan fazla seçim bağışı toplandı. Ünlü şarkıcı Candle in the Wind, Daniel ve Rocket Man gibi parçalarıyla da 300'ü aşkın varlıklı konuğu oldukça eğlendirdi. 320 kişinin katıldığı toplantıda konuşan 53 yaşındaki Elton John, şunları söyledi:

‘‘Daha önce hiç siyasilerin para toplama kampanyasına katılmamıştım. Ben 30 yıldır Amerika'ya gelen bir İngilizim. Amerika bana daima çok iyi davrandı. Burada yüzlerce dost yaşıyor. Ben, Başkan Yardımcısı Gore'a inananların başında geliyorum. Görüşlerimiz tamamıyle uyuyor. Dünyaya aynı şekilde bakıyoruz. 7 Kasım günü Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı George W. Bush'un seçilmesi halinde Amerika karanlık çağlara dönecektir.’’

Davette Demokrat aday Al Gore ve eşi Tipper, zaman zaman dans ederken Elton John, bir ara ‘‘Bebeğim sen kazanacaksın’’ diye seslendi Gecede Robbin Williams ve Sharon Stone gibi ünlü yıldızlar da yer aldı.

BEYAZ SARAY OTEL GİBİ

Bu arada Hillary Clinton'ın ardından Al Gore'un seçim kampanyasına bağış yapanların da Beyaz Saray'da gecelediği bildirildi. Bill Clinton'ın 1996 seçim kampanyasında ustaca yaşama geçirdiği bağış toplama yöntemi, yeniden sahneye konuluyor. Geceleyen konukların yüksek miktarlarda bağış yapanlar oldukları ifade edildi. 1996 kampanyasında Beyaz Saray'da gecelemenin karşılığı 400 bin dolardan başlıyordu. Bu seçim döneminin fiyatları ise henüz bilinmiyor. Konukların çoğu, Clinton ve eşi Beyaz Saray'da ya da Camp David'de yokken ağırlanıyor.

Bir süre önce, şiddeti özendirdiği için Hollywood'u sert bir şekilde eleştiren ve yaptırımlardan bile söz eden Al Gore, film endüstrisinden seçim bağışları gelmeye başlayınca söylemini değiştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!