BDP'liler Van'da tepkilerini oturma eylemi ile gösterdi

Güncelleme Tarihi:

BDPliler Vanda tepkilerini oturma eylemi ile gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:56

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını, milletvekili seçilme yeteneğini etkileyecek eski mahkumiyetleri bulunduğu gerekçesiyle iptal etmesi, Van’da da tepkiye neden oldu.

Haberin Devamı

YSK’nın kararının ardından BDP’ni desteklediği milletvekili adayları, Aysel Tuğluk, Nazmi Gür, Özdal Üçer ve BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, kentin en işlek mekanlarından biri olan Soydan Kavşağı’nda bir araya geldi. Geç saatlere rağmen milletvekili adayları Tuğluk, Kaya ve Üçer, kalabalık ile birlikte kavşağı trafiğe kapatarak, burada oturma eyleminde bulundu. BDP Van Miletvekili olan ve BDP’nin desteklediği bağımsız miletvekili adaylarından biri olan Üçer, yaptığı konuşmada, bugünün demokrasi adına kara bir gün olduğunu söyledi.

Üçer, kararın Kürt halkının iradesine tepki olduğunu belirterek, "Bütün demokratik çevrelerden tepki alan, bu karara Kürt halkının bu tepkisi normaldir. Bu milletvekili adaylarımızdan ziyade, Kürt halkının iradesine bir müdahaledir. Bunu halka kabullendirmek mümkün değildir. Bu ülkede özgürlük olana kadar demokratik eylemlerimiz devam edecektir. Bundan sonra daha organizeli ve güçlü bir şekilde alanlarda olacağız" dedi.

Oturma eylemi sürerken, kalabalıktaki bazı kişiler de çevrede buldukları kağıt, karton, tahta ve naylon parçalarıyla caddede ateş yakarak "Biji serok Apo(Yaşaşın Apo)", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları attı. Polisin uzaktan tedbir aldığı eylem, Üçer’in de uyarısı üzerine sessizce sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!