BDP Mardin'de 3 günlük kampa girdi

Güncelleme Tarihi:

BDP Mardinde 3 günlük kampa girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 14:53

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP), Mardin’de 3 günlük kampa girdi. Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin katıldığı kampta, geçen yılın değerlenderilmesi ve önümüzdeki dönem izlenecek politikaların ele alınacağı bildirildi.

Diyarbakır’da geçen Cumartesi günü düzenlenmek istenen ancak valilik tarafından yasaklanan miting nedeniyle kentte yaşanan olayların ardından bugün Mardin’de bir araya gelen BDP’liler, bir otelde 3 günlük kampa alındı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri ve BDP’nin desteğiyle seçilen bağımsız miletvekillerinin de katıldığı kampta, geçen yılın değerlendirilmesi, önümüzdeki dönem izlenecek politikaların görüşüleceği kaydedildi.

BDP Grup Başkan Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Kampta, geçen bir yılın değerlendirmesini yapacağız. Yeni ayasanın yazım çalışmalarında partimizin tavrı, seçim dönemi başta olmak üzere bütün konuları arkadaşlar arasında değerlendiriceğiz. Kampa özel durumları olan arkadaşların dışında bütün vekiller katılacaktır" dedi.

ZANA DA KATILACAK

’Kürt sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çözer’ açıklamasını yaptıktan sonra Başbakan ile görüşen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın Mardin’deki kampa gelmediği görüldü. BDP’liler Zana’nın da kampa katılacağını söylerken, kamp öncesi gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almasına izin verilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!