BDP Maltepe İlçe Başkanı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

BDP Maltepe İlçe Başkanı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 17:25

Maltepe ve Pendik’te yaklaşık 40 aracın yakılması olayına karıştığı öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında BDP Maltepe İlçe Başkanı’nın da bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Maltepe ve Pendik’te 25-27 Aralık 2010 tarihleri arasında yaşanan araç kundaklanması olayları üzerine harekete geçti. 3 gün içinde Maltepe’de 14 araç, Pendik’te ise 20 araç ateşe verilmişti. Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından şüphelilerin adresleri tespit edildi. Güvenlik kamera görüntülerinden de şüphelilerin kimlikleri belirlendi. İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün verdiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Maltepe ve Pendik’te bulunan adreslere operasyon düzenledi. Baskında aralarında BDP Maltepe İlçe Başkanı B.Y’nin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda suç unsuru taşıyan çeşitli malzemeler de ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların sorgusu devam ediyor. Operasyonun sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!