BDP’liler dağlarda PKK’lı cenazesi aradı... Üç cenazeye asker el koydu

Güncelleme Tarihi:

BDP’liler dağlarda PKK’lı cenazesi aradı...  Üç cenazeye asker el koydu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 13:50

Şırnak’ın Uludere İlçesi Irak sınırında iki ayrı operasyonda 12 PKK’lı teröristin öldürülmesinin ardından Güneydoğu’nun bazı il ve ilçelerinde esnaf bugün de kepenk açmadı, bazı ilçelerde kontaklar kapatıldı. Uludere’den sınırı geçen yaklaşık 300 kişi Irak tarafında bulunan 3 PKK’lının cenazesi aradı ve buldu. Sınırda güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açtı. Asker otopsi için Irak'tan getirilen 3 cenazeye el koydu.

Haberin Devamı

BDP'LİLER PKK'LILARIN CENAZESİNİ ARADI


ESNAF KEPENKLERİ AÇMADI

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Irak sınırında bulunan Yemişli Köyü’nün sınır kesiminde iki ayrı operasyonda 12 teröristin öldürülmesinin ardından, bölgede yaşanan gerginlik sürüyor. Şırnak’ta teröristlerin öldürülmesi üzerine 3 günlük yas ilan edilirken, bugün başta Diyarbakır, Batman, Şırnak, il merkezleri ile bazı ilçelerde esnaf kepenk açmadı. Kepenklerin kapalı bulunduğu Batman’da bir grup, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki billboardlardaki AK Parti milletvekili adaylarının posterlerinin yırtıp, camlarının kırdı.

ORTALIK YİNE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ / WEB TV

 

CHP SEÇİM BÜROSUNU AÇMADI

 

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın büyük bölümünde kepenkler kapalı bulunurken, belediye yolcu otobüsleri çalışmadı, çöpler toplanmadı. BDP teşkilatlarına siyah bezler asıldı. Diyarbakır’daki kepenk kapatma eylemine CHP’de bir seçim bürosunu kapatarak destek verdi. CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, "Tek seçim büromuz olan Salih Sümer’in seçim büromuzu halkın kararına duyduğumuz saygıdan dolayı biz de kapattık" dedi.

 

SINIRI GEÇİP CENAZE ARADILAR
 

Uludere’nin Irak sınırında çatışmanın olduğu Yemişli Köyü’nün sınır kesiminde cenazeyi almak için BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Gültan Kışanak, Hasip Kaplan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de bölgeye gitti.

 

Öldürülen PKK’lıların 3’ünün cesetlerinin sınırın Irak tarafında bulunduğunun belirlenmesi üzerine yaklaşık 300 kişi, bu sabah Yemişli Köyü’nün Bilican Tepesi Mevkii’nde sınırı geçmek istedi. Geniş kapsamlı önlem alan güvenlik güçleri, sınırın geçilmesini izin vermedi. Yaşanan gerginlik sırasında güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açarken, yer yer gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından yaklaşık 300 kişi, 1 saat süren yolculuğun ardından sınırı geçerek PKK'lıların cenazelerini aradı..

 

Haberin Devamı

TAKSİM'DE BDP'LİLERİN YÜRÜYÜŞÜNDE OLAY ÇIKTI / WEB TV

 

KIŞANAK, KAPLAN VE BAYDEMİR CENAZELERİ BEKLEDİ 

 

Bilican Tepesi’nde Gültan Kışanak, Hasip Kaplan ve Osman Baydemir’in de aralarında bulunduğu kalabalık grup, cenazeleri beklerken; bölgeye Sikorsky helikopterlerle takviye birlikler indirilip, önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu grup çevresinde de geniş önlemler alındı. Güvenlik güçleri, Yemişli Köyü ve Bilican Tepesi’ne giriş çıkışları yasakladı.

 

SINIRDAN GEÇİRİLEN 3 CENAZEYE ASKERLER OTOPSİ İÇİN EL KOYDU

Uludere’nin Yemişli Köyü Bilican Tepesi Mevkii’nden Irak’a geçenler aldıkları 3 PKK’lının cenazesini Türkiye tarafına getirdi.

Haberin Devamı

Bağımsız milletvekili adayları Gülten Kışanak, Hasip Kaplan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda BDP’linin bulunduğu konvoy cenazeleri araçlara alarak Yemişli Köyü’ne doğru hareket etti. Yemişli Köyü yakınlarında konvoyun önünü kesen askerler, BDP’lilerden otopsi yapılması için teröristlerin cenazelerini aldı.

BDP'LİLER KAÇTI

 

Bu arada askerler, izinsiz olarak Irak topraklarına girerek cenazeleri alanlardan bazı kişileri gözaltına aldı. Bazı BDP’liler ise gözaltına alınmamak için askeri kontrol naktasında kaçtıkları görüldü.

 

6 CENAZE ŞIRNAK’TA

 

Öldürülen PKK’lılardan 6’sının cenazesi bu sabaha karşı Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastane önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. PKK’lıların ailelerinin de cenazeleri almak için hastane önüne geldi. Kentte gergin bekleyiş sürüyor.

Haberin Devamı


CHP SEÇİM BÜROSUNA VE POLİSE TAŞLA SALDIRI

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, BDP'liler  tarafından yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen bir grup, CHP  seçim bürosuna ve polise taşla saldırdı.

Aralarında Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz ile  BDP İlçe Başkanı Bekir Acar'ın da bulunduğu bir grup, Şırnak'ın Uludere ilçesinde  düzenlenen operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hale getirilmesini protesto etmek  bahanesiyle ilçe merkezindeki “Demokratik Çözüm Çadırı” önünde toplandı.

Buradan ellerindeki afiş ve pankartlarla Menderes Caddesi'ne doğru  yürüyüşe geçen grup, caddede basın açıklaması yaparak, terör örgütü PKK'ya  yönelik sürdürülen operasyonları protesto etti.

Daha sonra yeniden çadıra doğru yürüyen kalabalık arasında bulunan ve  çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grup, çevrede güvenlik önlemi alan polise ve  bazı iş yerlerine taşla saldırdı.

Polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulunduğu grup, ara  sokaklara dağılırken, Cumhuriyet Caddesi'nde tekrar biraraya gelen göstericiler,  caddede bulunan CHP seçim bürosunu taşladı.

Göstericiler, polis ekipleri tarafından dağıtıldı. Polis, olayların  ardından ilçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

 

Haberin Devamı

VAN BELEDİYESİ'NE SİYAH BEZ ASILDI/ WEB TV

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!