BBP: Yazıcıoğlu'nun kanı yerde kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

BBP: Yazıcıoğlunun kanı yerde kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 14:02

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili yürütülen soruşturmada 7 kişinin tutuklanmasına ilişkin, ”Bu mesele aydınlanacak ve asla kapanmayacak. Heralde hakimler kuvvetli delile eriştiği için tutuklama kararı verdi. Bu konudaki endişelerimizde haklı olduğumuz ortaya çıktı” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok’da, ”Tutuklanalar taşeron. Tutuklamaların sanıyorum devamı gelecek. Yazıcıoğlu’nun kanı yerde kalmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

BBP’nin Kayseri İl Kongresi’ne gelmesi beklenen ancak son anda ortaya çıkan Kırım gezisi nedeniyle Kayseri gezisi iptal edilen Genel Başkan Mustafa Destici, hareketinden önce kendisiyle görüşen DHA muhabirine, Malatya’da 4’ü muazzaf 7 kişinin tutuklamayla ilgili şöyle dedi:

”Hukuk işliyor. Savcılık ve mahkeme bu konuda gereken hukuki süreci işletiyor. O nedenle fazla yorum yapmak istemiyorum. Bu mesele aydınlanacak ve asla kapanmayacak. Sanıyorum savcı ve hakimler kuvvetli delil buldukları için tutuklama kararı verdi. Bu tutuklamalar bizim başından beri merhum genel başkanımızın ölümüyle ilgili endişelerimizde haklı olduğumuzuortaya koymaktadır. Yargı sürecini bekleyeceğiz.”

Kayseri’de BBP İl Kongresi’ne Genel Başkan Destici’nin yerine Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok katıldı. Bozok, il kongresi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta düşen helikopterle ilgili 2.5 yıldan bu yana hukuki sürecin işlediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Malatya’da özel Yetkili Savccılık tarafından yürütülen soruşturmada, bugüne kadar yapılan iddilarla ilgili ifadeler alındı. Sorgu ardından 12 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu sabah 7’si tutuklandı. Özel yetkili savcı konunun üzerinde titizlilikle duruyor. Tutuklamalar sanıyorum, kat kat artarak, fazlasının tutuklanmasıyla devam edecek. Başında kim varsa cezasını çekecek. Biz 2.5 yıldır hukuk çerçevesinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasını takip ettik. Önümüzdeki günlerde tutuklamalar daha da devam edecek. Kim ne söylediyse, bu kompo teorisi de olsa savcı tarafından değerlendiriliyor. Tutuklananlar taşerondu. İnsallah işin başındakiler de, asıl suçlular da yakalanacak. Yazıcıoğlu’nun kanı yerde kalmayacak."

İl kongresinin yapıldığı Kayseri Kültür Merkezindeki salona ve salon dışına merhum genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotografları ve üzerinde ” Davan, davamızdır. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız” yazılı pankart dikkati çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!