BBC, Kraliçe’den özür diledi

Güncelleme Tarihi:

BBC, Kraliçe’den özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin İngiltere’de yaşayan ‘Kancalı İmam’ diye bilinen Ebu Hamza el-Masri’nin (54) terör suçlamaları dolayısıyla ABD’ye iade edilmesini onaylaması İngiltere’de tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Tartışmalar sürerken BBC, Ebu Hamza konusundaki görüşlerini yayınlayarak Kraliçe 2’nci Elizabeth’in güvenini suistimal ettiği gerekçesiyle özür diledi.
BBC’den güvenlik muhabiri Frank Gardner, Kraliçe’nin kendisine Ebu Hamza’nın tutuklanmamasından duyduğu rahatsızlığı bir önceki İşçi Parti Hükümeti’nin içişleri bakanına ilettiğini anlattı.

İngiliz basını sözkonusu bakanın 2001 ile 2004 arasında içişleri bakanı olan David Blunkett olabileceği tahmininde bulundu. BBC’nin bu haberinin ülkede ses getirmesi üzerine BBC, Kraliçe’den özür dilediğini duyurdu. Buckingham Sarayı’na bir mektup yollayan BBC ve Gardner, Kraliçe’nin özel bir görüşmede söylediklerini sızdırdığı gerekçesiyle güvene ihanet ettiğini belirterek, aflarını istedi. Mısır doğumlu olan Ebu Hamza, Londra’da bir caminin imamıydı. ABD’nin Oregon eyaletinde El Kaide tarzı bir eğitim kampı kurduğu gerekçesiyle dört kişiyle birlikte iadesi isteniyordu. Hamza, İngiltere’de 7 yıl hapse çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!