'Bazı kafalardaki kilitler açılmalı'

Güncelleme Tarihi:

Bazı kafalardaki kilitler açılmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2001 16:25

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, cezaevlerindeki sorunların çözümü için bazı kafalardaki kilitlerin açılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İnsan Hakları Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi`nce düzenlenen ``İnsan Hakları Sempozyumu``, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu`nda yapıldı.

Bekaroğlu, sempozyumda, cezaevlerindeki olayların körüklenmesinde en önemli nedenin, Avrupadaki bazı kurumlar olduğunu ve bunların arasında İşkenceyi Önleme Komitesi ile Uluslararası Af Örgütü gibi kurumların da bulunduğunu ileri sürdü.

Cezaevlerinin, insan hakları ihlalleri açısından riskli bir alan olduğunu ve ölüm oruçlarında 84 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Bekaroğlu, ``Cezaevlerindeki olayların çözümü için bazı kafalardaki kilitlerin çözülmesi gerekir. Cezaevleri sadece Türkiye`nin değil, batı ülkelerinin de sorunudur. Türkiye`deki cezaevlerinde 10 bini aşkın siyasi tutuklu var. Hiçbir demokratik ülkede bu kadar siyasi tutuklu yok. Durum böyle olunca, cezaevi sorunlarını çözemeyiz`` dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!