Bayrampaşa'da patlama: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Bayrampaşada patlama: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 14:26

Bayrampaşa'da bir internet kafede meydana gelen patlamada, 7'si polis 17 kişi yaralandı. Yaralılardan 21 yaşındaki Zafer Işık tedavi gördüğü hastanede öldü. Saldırıyı TAK üstlendi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb2df3f018fbb8f8b07e23
Orta Mahalle Zambak Sokak'ta faaliyet gösteren bir internet kafede saat 14.00 sıralarında patlama oldu. Genellikle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin uğradığı kafedeki patlamanın ardından 7'si polis 17 kişi, yakındaki Sağmalcılar Devlet Hastanesi'ne yaralı olarak ulaştırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, patlamada 7'si polis 17 kişinin yaralandığını, yaralılar arasında bulunan bir çocuğun durumunun ağır olduğunu bildirdi.

TEDAVİ ALTINA ALINAN 1 KİŞİ ÖLDÜ

Patlamada yaralananlardan Zafer Işık (21), tedavi gördüğü hastanede öldü. Olayın ardından İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Işık, kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Öte yandan, durumu ağır olan 13 yaşındaki Coşkun Küçük'ün, Vakıf Gureba Hastanesi'nden Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

CERRAH OLAY YERİNDE

Patlamanın gerçekleştiği Orta Mahalle Zambak Sokak'taki internet kafede incelemelerde bulunan Cerrah, basın mensuplarının soruları üzerine, saat 14.05 sıralarında internet kafe olarak bilinen işyerinde bir patlama meydana geldiğini, bu patlamada 7 polis ile 1 çocuğun yaralandığını bildirdi.

Yaralı çocuğun durumunun ağır olduğunu ifade eden Cerrah, olay sırasında sokakta bulunan 9 vatandaşın da yaralandığını kaydetti.

Öte yandan Başbakanlık Türkiye Acil Durum Genel Müdürlüğü de yaralı sayısını 7'si polis memuru, 9'u sivil toplam 16 vatandaş olarak bildirdi.

KİMLİKLER BELLİ OLDU

Bayrampaşa'daki bir internet kafede meydana gelen patlamada yaralanan 7 polis memuru ile 10 vatandaşın kimlikleri belirlendi.

Patlamada yaralanan polis memurları Sinan Uygur ve Serkan Sevindik, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Volkan Işık, Mustafa Kemal Kenar, Hakan Tunay ve Bekir Polat İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi'nde, yüzünden hafif şekilde yaralanan polis memuru Ahmet Büyükekiz de Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Bu arada, patlamada yaralanan vatandaşlardan Kemal Kajan, Nihat Kajan, Coşkun Küçük (13), Kızılay Bayrampaşa Hastanesi'ne, Cevat Küçük ve Sercan Öztürk, İÜ Tıp Fakültesi'ne, Gökhan Erbaşlı, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne, Doğan Ay ve Berat Jldım da Özel İrem Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlamada bacakları koptuğu için durumu ağır olan Coşkun Küçük, daha sonra Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

BOMBA OLDUĞU KESİNLEŞTİ

Bayrampaşa Orta Mahalle Zambak Sokak’ta bir internet kafede meydana gelen patlamanın bombadan kaynaklandığı kesinleşti. Bayrampaşa’da saat 14.05’de gerçekleşen olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah olay yerinde incelemelerde bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından olayın bir bombadan meydana geldiğinin anlaşıldığını belirtti. Olayda 7’si polis 17 kişinin yaralandığını belirten Engin, yaralılardan birinin çocuk olduğunu söyledi. yaralıların Sağmalcılar Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

GÖRGÜ TANIĞININ ANLATIMI

Haberin Devamı

Bu arada, patlamanın olduğu internet kafenin yanındaki işyerinde tekstil işi yapan Cihan Canlı, güçlü bir patlama sesi duyunca işyerinden dışarı çıktığını belirterek, “Patlamanın internet kafede olduğunu görünce içeri girdim. Üniformalı 5-6 polis ile çocuklar yaralıydı. Komşuların da yardımıyla yaralıları dışarı çıkarttık. Bir kısmını ambulanslarla, bir kısmını da özel araçlarla hastanelere gönderdik” dedi.

Olay yerine gelen İsmail Küçük ise 2 çocuğunun aynı kafeye geldiğini belirterek, gözyaşları içinde çocuklarının akıbetini öğrenmeye çalıştı.

Öte yandan, vatandaşların girişine kapatılan Zambak Sokak'taki internet kafede polislerin incelemeleri sürüyor.

Haberin Devamı

Patlama nedeniyle internet kafenin bulunduğu 4 katlı bina ile yan ve karşısındaki binaların camlarının kırıldığı görüldü.

TAK ÜSTLENDİ

Patlamayı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adındaki bir örgüt üstlendi. Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, ajansı telefonla arayan bir kişi, saldırıyı TAK adıyla faaliyet gösteren yasa dışı bir örgüt adına üstlendiklerini bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından olayın bir bombadan meydana geldiğinin anlaşıldığını belirtti. Olayda 6’sı polis 14 kişinin yaralandığını belirten Engin, yaralılardan birinin çocuk olduğunu söyledi. yaralıların Sağmalcılar Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!