Bayramda hava nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Bayramda hava nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 11:09

Hafta sonuna kadar yağış beklenmiyor. Peki bayramda hava nasıl olacak? İşte 5 günlük hava tahmini.

Haberin Devamı

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN....

Yurt genelinde devam eden sıcak hava önümüzdeki üç gün boyunca etkisini sürdürecek. Ramazan Bayramı’nın ilk günü yurt geneli parçalı ve az bulutlu olacak. Cuma gecesi, Karadeniz üzerineden gelen serin ve yağışlı havanın etkisiyle cumartesi ve pazar günü hava sıcaklığı azalacak.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı önümüzdeki üç gün boyunca tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Yarın Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde, perşembe günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Hatay çevrelerinde, yerel ve kısa süreli olmak üzere sağanak yağış geçişleri görülecek.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan cuma günü, yurt geneli parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimler öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu olacak. Marmara’nın güney ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarının sağanak yağışlı gecmesi ve hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 23 ila 24, iç kesimlerde 24 ila 26, güney kesimlerde 28 ila 30 derecelerde seyredecek.

Yurt genelinin, cuma gecesinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesiyle, cumartesi ve pazar günü hava sıcaklığı azalacak.

Cumartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de görülecek sağanak yağışlar akşam saatlerinden itibaren iç bölgelere yayılacak. Hava sıcaklığı yağışla birlikte yurdun kuzey iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak.

Pazar günü, Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava, şiddetini artırarak kuvvetli rüzgar ile birlikte yurdun kuzey iç ve batı kesimlerinde etkili olacak. Hava sıcaklığı tüm yurtta 8 ila 10 derece azalacak. Marmara’nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz bölgesi yağmurlu ve sağanak yağışlı gececek. Rüzgar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuzey-kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!