Bayramda dolmuşlar, minibüsler çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi?

Güncelleme Tarihi:

Bayramda dolmuşlar, minibüsler çalışıyor mu Kurban Bayramında toplu taşıma ücretsiz mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 10:31

Kurban Bayramı'nda şehir içinde sevdiklerine ziyaretlerini gerçekleştirecek olan vatandaşların merak ettiği toplu taşımalar arasında minibüsler ve dolmuşlar da yer alıyor. Metrobüs, otobüs ve metroyu güzergahlarında tercih etmeyenler için minibüs ve dolmuşlar öncelikli vasıtalar arasında bulunuyor. Peki, bayramda dolmuşlar ve minbüsler çalışıyor mu, toplu taşıma ücretsiz mi? İşte, detaylar...

Haberin Devamı

Bayramda kullanılan toplu taşımalardan olan minibüsler ve dolmuşların çalışma saatleri merak ediliyor. Otobüsler, metrobüs, marmaray gibi toplu taşımaların yanı sıra minibüsler ve dolmuşlar da tercih ediliyor. Peki, Bayramda dolmuşlar, minibüsler çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi?

BAYRAMDA DOLMUŞLAR, MİNİBÜSLER ÇALIŞIYOR MU?

Seferleri düzenlenen toplu taşımaların yanı sıra dolmuşlar ve minibüsler de yapılan planlamalara göre çalışma saatlerine devam edecek. Ancak İBB'ye ait olmayan araçlar ücretsiz olmayacak.

Toplu taşımalar İETT İstanbul'dan yapılan açıklamada Kurban Bayramı’nda 4 gün boyunca İstanbul’da toplu ulaşımda ulaşımın ücretsiz olduğu bildirildi.

Metrobüs hattında da tatilin son günü hariç seferler Cumartesi günü planına göre düzenlenecek. İstanbul’da toplu taşıma 9 günlük tatilin Kurban Bayramı’na denk gelen 4 gününde ücretsiz yapılacak. 9 günlük tatil dönemine gelen 15 Temmuz günü de, resmi bayram olduğu için seferler ücretsiz yapılacak.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde Marmaray, İzban ve Başkentray'ın vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

 

BAKMADAN GEÇME!