Bayramda acil servisler dolup taştı

Güncelleme Tarihi:

Bayramda acil servisler dolup taştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 15:12

KAYSERİ’de bayram süresince hastanelerin acil servislerine, başta mide rahatsızlıkları olmak üzere kalp, ishal ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı şikayetler nedeniyle başvuran hasta sayısı arttı.

Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Yozgat’tan da hasta gelmesi nedeniyle ‘Bölge Hastanesi’ olan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine Şeker Bayramı ve sonrasında gelen hasta sayısında artış yaşandı. Günlük ortalama bine yakın hastanın geldiği acil servise bayram süresince gelen hasta sayısı 2 bine ulaştı. Bayramın üçüncü gününde ise başvuran hasta sayısı 2 bin 200 oldu.

Vatandaşlar, özellikle mide, kalp, ishal, tansiyon, hava değişimine bağlı nezle ve grip şikayetleriyle başvurdu. Ramazan ayında oruç tutanlarda, bayram süresince başta tatlı olmak üzere diğer gıdaları düzensiz olarak tüketmelerine bağlı olarak kalp ve mide rahatsızlıkları görüldüğü, bazı hastaların ise, 9 günlük tatil süresince polikliniklerin kapalı olması nedeniyle acil servise gelerek, muayene oldukları belirtildi. Acil servislere gelen hastaların büyük çoğunluğu ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!