Bayram sonu Danıştay açılışı

Güncelleme Tarihi:

Bayram sonu Danıştay açılışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:00

Danıştay’ın katsayı kararına, “Bayramdan sonra ne Danıştay kalır ne de Bülent Arınç” diye tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün devletin zirvesinin hazır bulunduğu Danıştay’ın yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, katsayı kararıyla ilgili soruları, “Böyle bir günde olmaz” diyerek yanıtlamadı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılmadığı törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, hükümeti temsilen Arınç’ın yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir hazır bulundu. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile dört mahkeme üyesi de törene katılırken, Paksüt ve Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın sohbeti dikkat çekti. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in de katıldığı törende Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya yoktu.

Açık hava ısıtmalı protokol

Töreni protokolden izleyenler üşümesin diye de önlerine, açık havada ısınmayı sağlayan infra-red ısıtıcılar yerleştirildi. Kuruluş yıldönümlerinden farklı olarak yer sıkışıklığı olmadığı için temel atma törenine Meclis’te temsil edilen tüm partilere ve o zaman kapatma davası sonuçlanmayan DTP’ye de davetiye gönderilmişti. MHP’den Faruk Bal törene katılırken, kapatılan DTP’den temsilci gelemedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!