Bayram dileği adalet

Güncelleme Tarihi:

Bayram dileği adalet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 21:42

‘Adalet Yürüyüşü’ne 11. günde devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nı yolda karşıladı. Kılıçdaroğlu, “Bu bayram umarım adaletin Türkiye’de egemen olduğu bir süreci başlatmış olur” dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerle bayramlaşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

MUTSUZLUK SEBEBİ

“Adalet Yürüyüşü’nü bayram süresince de sürdüreceğiz. Bu bayram umarım adaletin Türkiye’de egemen olduğu bir süreci başlatmış olur. Yolda gelirken o kadar güzel doğa ile karşılaştık ki yeşilin bütün tonlarını görmek mümkün. ‘Şu ormanda kim bilir hangi canlılar var ve mutlular’ dedim. Bizler kentlerde yaşayan insanlar olarak çok mutlu değiliz. Sebebi de siyaset aslında. Siyaseti biraz insani değerler üzerine kurmak, hırslardan, öç duygularında, kin duygularından biraz arındırmak gerekiyor.

HER SANTİM YÜRÜNECEK

Gerede çıkışında yaşlı bir kadın ‘Ben beş saattir onu bekliyorum, gözlerinden öpeceğim’ dedi. Gerçekten duygulandım. İnsanlar adaleti arıyorlar.

‘Gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu? Yoksa arada bir otobüse binip yola devam edip sonra tekrar mı yürüyor’ diye düşünenler var. Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek gideceğim. Çünkü her santimini yürüdüğünüz zaman, aslında hedeflediğini ya da düşündüğünüz adaletin gerçekleşebileceğine inanıyorsunuz. Aslında gönül isterdi ki farklı partilerden hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler.

Haberin Devamı

Benim yaptığım her hareket samimi. Emin olun, içten pazarlıklı bir adam değilim ve hayatım boyunca da olmadım. Neye inanıyorsam, doğrusu neyse, onu yapmaya çalışıyorum. Belki tam yapamıyorum eksiğim, yanlışım olabilir. Eğer bir bozkurt işareti yapan birisi bana destek verip alkışlıyorsa, benim de ona destek vermem, alkışlamam lazım. Farklı partilerden olabiliriz, ama bu ülkeye adaletin gelmesini istiyoruz.

AÇLIK GREVİNİ BİTİRİN

Şu anda hapiste olan iki arkadaşımız, iki değerli öğretmen var, açlık grevinde. Toplumun büyük bir kısmı aslında onları destekliyor. Biz de destekliyoruz. Onlardan rica ediyorum ‘Hayatınızı karartmayın. Çok ağır bir yük, görev üstlendiniz, ama artık bunu sonlandırın, hayatınıza kıymayın. Hapiste kalan bütün gazeteci arkadaşlarıma, özellikle onların da bayramını kutluyorum.”

ERDOĞAN’A GEÇMİŞ OLSUN

Kılıçdaroğlu, “Sabah AKP Genel Başkanı bir rahatsızlık geçirmiş. Bu vesileyle kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu bayram ziyanetleri nedeniyle 11. günde sadece 11 kilometre yürüdü. Bayram namazını kamp alanı yakınlarındaki Karacaağaç köyü camisinde kıldı.

Yürüyüşçülere karanfil ve şeker ikram eden Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşüne katılanlara, “Sizlerle yürümek büyük onur” diye seslendi eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte beyaz güvencin uçurdu. Bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na, adalet terazisi armağan etti.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz şehidi polis Ozan Özen’in Bolu’da yaşayan ailesini ziyaret etti. Güneydoğu’da terörle mücadelede şehit olan bir askerin evini ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!