Baykal'ın çocukluk arkadaşı konuştu

Güncelleme Tarihi:

Baykalın çocukluk arkadaşı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 15:21

ANTALYA'da yaşayan Opr. Dr. Kadri Yakut, çocukluk arkadaşı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını değerlendirdi. Baykal'ın kendine yakışanı yaptığını belirten Opr. Dr. Yakut, “Deniz, cemiyet içerisinde o leke ile dolaşamazdı. Lekeyi silmek için, hukukun önünü açmak için istifa etti. Araştırmaların önünü açtı. Keşke herkes böyle onurlu olabilse” dedi.

Opr. Dr. Kadri Yakut, istifa kararı alan Baykal'ın onurlu bir davranış gösterdiğini söyledi. Baykal'ın 65 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyen Opr. Dr. Yakut, “O benim arkadaşımdan öte kardeşim gibidir. Kendisinin çok onurlu bir davranış gösterdiğine inanıyorum. Deniz'e bu yakışırdı. Büyük bir leke içerisine girdiği zaman hani çamur at izi kalsın vardır ya, Deniz o izle yaşayamazdı” diye konuştu.

Baykal'ın aile değerlerine çok önem veren bir yapıya sahip olduğunu belirten Opr. Dr. Yakut, “Deniz çok iyi bir eş, ideal bir baba. O yüzden buna dayanamazdı. Ben onunla 65 yıllık arkadaşım. Çocukluğumuz birlikte geçti. Onun şu an ne hissettiğini en iyi bilenlerden biri benim. Şu anki ruh haline baktığımda kendisini rahatlamış olarak görüyorum. Davranışları, mimikleri ne kadar büyük bir rahatlama yaşadığının göstergesi” dedi.

‘HUKUKUN ÖNÜNÜ AÇTI’

Opr. Dr. Yakut, Deniz Baykal'ın hukukun önünü açmak için istifa ettiğini kaydetti. Opr. Dr. Yakut, “Deniz cemiyet içerisinde o leke ile dolaşamazdı. Lekeyi silmek için, hukukun önünü açmak için istifa etti. Araştırmaların önünü açtı. Zaten konuşmasında kasetin montaj olduğunu da söyledi. Böyle bir şey yapamaz Deniz. Özel Kalem Müdürü ile yaklaşık 18 senedir bir evlat, bir kardeş şeklinde yaşadı. Kimse buna inanmıyor. Bundan sonra ne yapacağını kimse kestiremez. Onurlu bir davranış içerisinde ayrıldı. Keşke herkes böyle onurlu olabilse” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!