Baykal'dan 'Erbakan yasası'na tepki: Türk hukukuna maskara oluyor

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan Erbakan yasasına tepki: Türk hukukuna maskara oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 15:59

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Necmettin Erbakan’ı hapisten kurtaracak düzenlemeye tepki göstererek, mahkeme kararlarının herkese işlemesini istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Necmettin Erbakan’ı hapisten kurtaracak düzenlemeye tepki göstererek, mahkeme kararlarının herkese işlemesini istediklerini söyledi. Baykal, "Erbakan’ın mahkum olması beni üzer ama Türk hukukunun maskara olması daha çok üzer" dedi.

Baykal, "Kimse kendisini hukukun, mahkemelerin üzerinde, dışında düşünemesin. TBMM koca TBMM şanlı tarihiyle, saygın konumuyla işi gücü bırakacak bir gecede kurtarma için yasa çıkaracak. Yazıklar olsun o yasayı çıkaracak olanlara" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında yarın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan, Necmettin Erbakan’ı hapisten kurtaracak yasa teklifini ağır bir dille eleştirdi.

KİŞİSEL AF DÜZENLEMESİ

Baykal, bir yandan yolsuzluklar yaşandığını, bir yandan da af niteliğinde düzenlemeler yapıldığını belirterek, Erbakan ile ilgili kişisel bir af düzenlemesi olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Baykal, "Yaşını başını almış bir devlet büyüğünün böyle üzüntü verici duruma düşmesi hiçbirimizi sevindirmez" derken, "Acı bir tablodur ama bir ülkede hukuk ya vardır ya yoktur. Kurallar ya vardır ya yoktur. Yani hukuk bazılarına işleyemeyecekse o zaman hukuka saygı duymayı talep etmek mümkün değildir" dedi.

Baykal, yasaların belli koşullarda belli kimselere işlemeyeceği anlayışıyla hareket edildiğini vurgulayarak, "Erbakan’ın mahkum olması beni üzer ama Türk hukukunun maskara olması daha çok üzer. Tabi malesef böyle bir manzarayla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

"ONLARIN DOKUNULMAZLIKLARI VAR"

Baykal, sorunun belli bir miktadaki paranın ödenmesi gerektiğinin mahkeme kararıyla ortaya çıkması olduğunu vurgulayarak, mahkeme kararının değiştirilmek istendiğini, bunun AKP’nin siyasi uslubunun bir acı manzarası olduğunu söyledi. Bu olayın sadece Erbakan’ı ilgilendiren bir olay olmadığını, bugün AKP yönetiminin üst kademelerinde görev yapan kişilerin de o davanın sanıkları durumunda olduklarına dikkat çeken Baykal, ancak olanların dokunulmazlıkları olduğunu, yargılanamadıklarını ve sürecin işlemediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Aflardan Türkiye’nin çok çektiğini vurgulayan Baykal, hala af niteliğindeki bir düzenlemeyi bu iktidarın gündeme getirmesinin anlaşılır gibi olmadığını kaydetti.

TUTARSIZLIK

Türkiye’nin bu konuda çık sıkıntı çektiğini ve tutarsızlıklar ortaya çıktığını anımsatan Baykal, "Burada bunu yaparsanız, başka yerlerde de yapmak durumunda kalırsınız" dedi. "Bunu CHP’nin samimi tavrı olarak kamuoyunun bilgisine sunuyorum" diyen Baykal, şöyle devam etti:

"Hukuk her yerde geçerli olsun istiyoruz. Mahkeme kararları herkese işlesin istiyoruz. Sadece Sayın Erbakan’a değil, bizimle ilgili birşey varsa o da işlesin istiyoruz. Kimse kendisini hukukun, mahkemelerin üzerinde, dışında düşünemesin. TBMM koca TBMM şanlı tarihiyle, saygın konumuyla işi gücü bırakacak bir gecede kurtarma için yasa çıkaracak. Yazıklar olsun o yasayı çıkaracak olanlara."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!