Baykal: Yeni oluşum kaygılandırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Yeni oluşum kaygılandırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2001 00:00


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, solda yeni parti arayışlarına ilişkin olarak, "Yeni oluşumlar için hiç bir kaygım yok" dedi.

Baykal, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP içinde eskiden kavga olduğunu artık bu kavga döneminin bittiğini kaydeden Baykal, şöyle devam etti:

PARTİ SAPASAĞLAM YERİNDE

''Parti içindeki nöbet değişimi parti içi bir kavga olarak anlaşılmamalıdır. CHP, yeni bir döneme geçmiştir. Bu dönemde parti ahlakımızı birlikte sahipleniyoruz. Parti kimliği ve ahlakı sapasağlam yerinde duruyor. Kendi aramızda yarışıyoruz. Bunun ötesinde yaşanan olayların bir anlamı yoktur. Geçmiş olaylarla bugün yaşananlar arasında bir ilgi yok. Partide kimse partisiyle, ilkesiyle, temel değerleriyle kavgalı olmayacak. Bu doğrultuda görev yarışı olacak. Bu da oluyor.''

İNANÇLARIMIZI PAYLAŞANLARLA İŞBİRLİĞİ

İl kongrelerinin yavaş yavaş tamamlandığını, 15-20 il kongresinin haftaya, kalanların da daha sonraki hafta içinde yapılacağını belirten Baykal, ''Haziran sonunda Kurultay'ı gerçekleştireceğiz'' dedi.

Yeni bir oluşuma katılımların olabileceğini ve kendilerinin de CHP olarak yenilenmeye açık bir parti olduklarını vurgulayan Baykal, ''Bugün kabuk değişimi içindeyiz. İnançlarımızı paylaşanlarla işbirliği yaparız. CHP hiçkimse için dışlayıcı değildir. CHP ciddi, tutarlı bir partidir. Yeni oluşumlar konusunda hiçbir kaygım yok'' diye konuştu. (İzmir/aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!