Baykal, Van’a kötülük yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Baykal, Van’a kötülük yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2004 01:23

Van Valisi Hikmet Tan, Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sunduğu CHP’nin ‘Van Raporu’nun kente darbe vurduğunu iddia etti. Tan, Baykal’ın yerel pazarlıktan söz etmesini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirerek, şöyle konuştu:

‘Bir aydan beri Baykal, bu konuları işliyor. Van’ın ticari, turizm, kültür hayatına darbe vuruyor. Buna hakkı yok. Burada Baykal’a oy vermiş bir sürü insan var. Açıklamasında şahsıma yönelik birşey olduğunu pek sezemiyorum. Baykal, yerel pazarlıktan söz etmiş. Oysa ben ‘Bu adam akşama kadar teslim olmazsa hakkında işlem yapılacak anlamında içeri alırız’ dedim. Nitekim, kendisi gelip teslim oldu. Yargı süreci devam ederken 30 milyar kefaletle serbest bırakılması idarenin sorunu değil. Bu adli karardır. Valilik olarak olaya el koyduk.’

İKİ BOMBANIN DÜZENEĞİ AYNI

Vali Tan, İpek yolu üzerinde bulunan Ferit Melen Havaalanı Kavşağı’ndaki polis kontrol noktasına bomba yerleştirmek isterken yaralanan ve 11 saat sonra yakalanan teröristin sorgusuyla pek çok konunun aydınlığa kavuşacağını söyledi.

4 teröristten 1’inin öldüğü, 2’sinin kaçtığı, 1’inin de yaralı ele geçirildiği olayla ilgili açıklama yapan Tan, bombanın, 2 Temmuz’daki saldırıda kullanılan patlayıcı ile aynı düzenekte olduğunu söyledi. Tan, ‘Bölgede geniş çaplı operasyon sürüyor. Ölen diğer teröristin cenazesi 2 gün içinde teslim alınmazsa, belediye tarafından defnedilecek’ dedi.

SAHTE KİMLİK

Bu arada yaralı teröristin üzerinden çıkan sürücü belgesinin sahibinin, bir eczanede kalfa olarak çalışan 24 yaşındaki Mesut Özçiçek olduğu ortaya çıktı. Özçiçek, sürücü belgesini yaklaşık 1.5 yıl önce Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde kaybettiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!