Baykal: Bırakın iktidar olalım

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Bırakın iktidar olalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2001 00:00


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'na yönelik haberlerin optik çarpıtması olduğunu kaydetti. Baykal, "Bırakın iktidar olalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 93 kişiden oluşan CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyelerini açıkladı. Baykal, platformda 34 profesör, 5 doçent, 21 ekonomist, 7 hekim, 5 eğitimci, 21 bürokrat, 3 emekli general ve 5 de sporcu ve hakem bulunduğunu bildirdi. CHP Genel Başkanlığı görevine geldiği günen itibaren, siyasetteki aşırı profesyonellikten duyduğu şikayeti her platformda dile getirdiğini anımsatan Baykal, siyasetin dar ve profesyonel bir uğraş haline gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

CHP'nin militanı değiller

Türkiye'nin sorunlarının sadece profesyonel siyasetçiler tarafından çözülmesinin mümkün olmadığını ve siyasete kanal açmak gerektiğini ifade eden Baykal, oluşturdukları platformun bu ihtiyaçtan kaynaklandığını belirtti. Baykal, şunları söyledi:

''Bu platforma katılan kişiler CHP ilkelerini ve CHP'nin Türkiye'ye bakış açısını önemli ve ciddi olarak gören insanlardır. Bu platformda bulunmak, CHP'nin üyesi, militanı olmak anlamına gelmez. Biz, açılmak, genişlemek, Türkiye'yi kucaklamak istiyoruz. Bu insanların birikimini siyasete aktarmak istiyoruz."

Optik çarpıtması

CHP Genel Başkanı Baykal, basın toplantısının sonunda CHP'nin yeni siyaset anlayışı ve son gelişmelerle ilgili medyanın bakış açısını da eleştirdi. Parti olarak önemli ve iyi niyetli bir iş yaptıklarını, ancak bu girişimlerinin bazı medya çevreleri tarafından 'optik çarpıtması' olarak yansıtıldığını ifade eden Baykal, şöyle devam etti:

''Habere yanlış optikten bakıldığı için ortaya çıkan sonuç, haber değil karikatür oluyor. Bunu da anlarım ama bir mizahi sonuç doğuyor. Kaldı ki bazı olaylar vardır ki, burada mizah yapamazsınız; yanlış olur. Bizim şu anda içinde bulunduğumuz tablo budur.

Şık olmuyor

Bu telaş ve çarpıtma niye? Şık ve doğru olmuyor. Ben burada sadece vatandaşlara değil, bizim dostumuz olması gerekenlere de bir çağrı yapıyorum. Biz çıkıyoruz. Bıraksınlar çıkalım. Türkiye'de en ağır istilaya uğramış ve bu konuda en mağdur konuma düşmüş bir partiyiz. Dostlarımız bize engel olmasınlar. Bırakın iktidar olalım.''

CHP'nin Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundaki bazı isimler şöyle: Prof. Dr. Hurşit Güneş, Ali Tigrel, Besim Üstünel, Veli Sarıtoprak, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Bozkurt Kuruç, Bülent Tanla, Zülfü Livaneli, Erman Kunter, Selami Özdemir, Oğuz Sarvan, Şükrü Elekdağ, emekli korgeneraller Muzaffer Sever, Yaşar Müjdeci, emekli amiral Cengiz Alpözü, Tevfik Diker, Teoman Evren, Nazmi Şarvan, Prof. Dr. Halil Cin, Uğur Aksöz, Kemal Kılıçdaroğlu, Doç Dr. Nazife Baykal, Barlas Doğu, Prof. Dr. Rıdvan Ege, Dr. Lütfü Doğan, Celalettin Dursun, Tani Aşık.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!