Bayındırbank borcu yüzünden Çapanlar’ın şirketine haciz

Güncelleme Tarihi:

Bayındırbank borcu yüzünden Çapanlar’ın şirketine haciz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2007 00:00

TMSF dün Fon’a devredilen Bayınbank’tan aldıkları kredileri ödemedikleri gerçekçesiyle biri Esenyurt’un eski belediye başkanı Gürbüz Çapan’ın kardeşleri Günay ve Zeki Çapan’a ait olan, 3 şirket hakkında haciz işlemi başlattı.

TMSF, Çapanlar’ın şirketi Doğal Enerji’nin 45 milyon 426 bin 67 YTL borcu bulunduğunu beliti. TMSF; Halil Küçüknane, Levent Doğruer, İsmail Şahinkaya, Mahmut Sütçüoğlu’na ait diğer 2 şirketten Asmek Asfalt Sanayi’nin 27 milyon 327 bin 977 YTL, Betosan İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi’nin de 30 milyon 719 bin 413 YTL borcu bulunduğun açıkladı.

PAZARTESİ HALLEDECEĞİZ: Gürbüz Çapan, söz konusu şirkette kendisinin herhangi bir ortaklığı bulunmadığını belirtirken, kardeşlerinin de kesinlikle kredi borcu bulunmadığını söyledi. Şirketin ortaklarından Günay Çapan da söz konusu borcun 6 milyon dolar olduğunu savunarak, şunları anlattı: "Bu borç bizim şirketimize ait değil. Ancak biz 2000 yılında Bayındır’dan Baymina Enerji’nin hisselerini satın almak istedik. O zaman Bayındır’ın bankaya olan 6 milyon dolarlık borcunu da ödeyeceğimizi taahhüt ettik. TMSF de o günden bu güne borç ödenmeyince bizi borçlu olarak gördü. Sorunu çözmek için pazartesi gününe randevu aldık."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!