Bayanları yarıştırdık satışları ikiye katladık

Güncelleme Tarihi:

Bayanları yarıştırdık satışları ikiye katladık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:00

Volkswagen Binek Araçlar Marka Genel Müdürü Birgül Ak Karacahisarlı, bu yıl düzenlenmeye başlayan Volkswagen Polo Ladies Cup’un büyük bir başarıya ulaştığını söyledi. Karacahisarlı, VW Polo Ladies Cup ile ilgili bir araştırma yaptıklarını ve aldıkları sonuçların kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, ‘Polo kendi sınıfında üçüncü sıraya yükseldi ve pazar payını ikiye katladı’ dedi.

Geçtiğimiz haftalarda motorsporları tam bir sektör oldu demiştik. Hatta bu konu hakkında otomotiv firmalarının oldukça önemli bütçeler ayırdığını ve bunların içinde de Doğuş Motorsporları’nın 6 milyon Euro ile ilk sırada yer aldığını belirtmiştik. İşte şimdi harcanan bu paraların geri dönüşünün nasıl olduğu bir kez daha ortaya çıktı ve motorsporları ile otomotiv firmalarının hedeflerine emin adımlarla ilerlediği ispatlandı.

Doğuş Motorsporları tarafından bu yıl düzenlenmeye başlayan, dizel motorların görev yaptığı ve yalnızca bayanların yarıştığı bir tek marka kupası olan VW Polo Ladies Cup oldukça başarılı sonuçlara imza attı. Volkswagen Binek Araçlar Marka Genel Müdürü Birgül Ak Karacahisarlı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, düzenledikleri bir araştırmanın sonuçlarını aldıklarını ve bu sonuçlara göre Polo satışlarının ikiye katlandığını gördüklerini söyledi.

GURUR DUYDUK

Karacahisarlı, 2005 yılı ile ilgili hedefleri içinde tanıtımlar ve ürünlerinin mevcut sınıflarında pozisyonlayarak konumlandırılmasının doğru bir şekilde yapılmasının ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Karacahisarlı, şöyle devam etti: ‘Ürünlerimizin tanıtımları için farklı stratejilerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi gerçekten çok gurur duyduğumuz Polo Ladies Cup’tu. Sonuçlarını ise yaptırdığımız bir araştırmanın neticesinde gördük. Aldığımız sonuçlara göre, yapılan bu organizasyon hem markaya hem de ürüne ciddi anlamda bir katma değer sağladı. Araştırmaların sonuçlarını da aslında şu şekilde aldık diyebilirim, Polo kendi sınıfında üçüncü sıraya yükseldi ve Polo sınıfındaki pazar payını ikiye katladı.’

YILDIZLAR GEÇİDİ

2005 yılı ile ilgili olarak da bir açıklama yapan Karacahisarlı, şunları söyledi: ‘Biz 2005 yılına girerken bu yılı ‘Yıldızlar Geçidi’ olarak adlandırmıştık. Çünkü 2005 yılında bizi bekleyen birçok yeni model vardı. Planladığımız gibi 2005 yılına ilk olarak Golf GTI ile başladık. Nisan ayının sonunda yeni Passat geldi ve makyajlı Polo çıktı. Ağustos ayında ise Golf Plus bunları takip ederken, Eylül ayında da Jetta pazardaki yerini aldı. New Beetle’nin makyajlanması ve Passat Variant derken gerçekten 2005 bizim için tam anlamıyla bir yıldızlar geçidi oldu. Bu yılı yıldızlar geçidi olarak yaşarken, dolayısıyla tam performansı önümüzdeki yıl göreceğiz. Yani pazarın bu yıl yaşadığı gerilemenin dışında, bizde biraz daha gerileme oldu. Bunun sebepleri ise bu söylediklerimden ibaret.’

Eos, Ağustos’ta Küçük Touareg 2008’de gelecek

VW’nin yeni modelleri hakkında da bilgiler veren Karacahisarlı, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen ve Murat Günak tarafından tasarlanan coupe-cabrio modeli Eos’un önümüzdeki Ağustos ayından itibaren satışa sunulmasının planlandığını da söyledi. Karacahisarlı, ayrıca Touareg’in bir küçüğü olacak olan yeni modelinse 2007 yılının sonlarına doğru ortaya çıkacağını, ama Türkiye’ye gelişinin ise 2008 yılının ilk çeyreğini bulacağını sözlerine ekledi. Karacahisarlı, ‘Touareg lüks sınıfta yer alan bir araç. Yeni gelecek olan bu araç ise biraz daha hacme yönelik olacak. Farklı kitlelere ulaşabilecek, daha fazla adet ve pazar payı kazanabileceğimiz bir model olacak’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!