Bavullarıyla geldiler

Güncelleme Tarihi:

Bavullarıyla geldiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 01:28

Balyoz Davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan ve tutuklama kararı verilen, aralarında eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 13 emekli ve muvazzaf asker, cezaevine gönderildi.

Hakkında yakalama emri çıkarılan Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Balyoz Planı’nın bir numaralı sanığı olduğu iddia edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 9 asker İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına gelerek teslim oldu. Balyoz Davası’na bakan İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi haklarında yakalama emri çıkarılan 9 askerin tutuklanmasına karar vererek cezaevine gönderdi. 11 Şubat’taki duruşmada haklarında tutuklama kararı verilen ve adliyeye getirilerek yüzlerine karar okunan emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa ile 4 asker de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece tutuklu asker sayısı 155’e yükseldi.
Manifesto
hazırlayacak
Adliyeye saat 09.30’da avukatları ve korumalarıyla birlikte gelen Çetin Doğan, 14 Mart’ta başlayacak davada savunma yapmayacaklarını söyledi. Doğan, “Bundan sonra halkımı kendime muhatap alacağım. Manifesto hazırlayacağım. Bu dava ile ilgili çirkinlikleri ortaya koyacağım. Bu davanın ne zaman başladığını belirteceğim. İddianameyi ben hazırlayacağım. Savcı ve hâkimlere karşı bundan sonra söz bitmiştir. Ağır hasta olsam da bundan sonra hastaneye yatmak yok. Davaya devam edeceğiz” dedi. “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları ile adliye binasına giren Çetin Doğan, “Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. Ben de bir mum gibi yanıyorum” dedi. Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen 43 klasörden de bahseden Doğan şunları söyledi: “Bu dijital veriler topu topu 3 klasörü doldurur. Ne imza var ne bir şey var. Bütün bu belgeler çürük. Bizim itiraz ettiğimiz meşhur 11 No’lu CD vardı. Bu CD, Gölcük’te 1 No’lu CD olarak karşımıza tekrar çıkıyor. TSK içinde alt düzeyde adamları var. Üst düzeyde olsa hata yapmazlar. Alt düzeydeki bu adamlar, belgeleri koymuşlar.” Doğan, 14.30’da Metris Cezaevi’ne götürüldü.GATA’da tedavileri devam eden emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy ile Tuğgeneral Hakan Akkoç, Albay Mustafa Önsel, Astsubaylar Nedim Ulusan, Bahtiyar Ersay, Murat Ataç ve Mehmet Alper Şengezer’in de teslim olması bekleniyor. Tutuklamalara 21 askerin avukatı itiraz etti.
? Ayşegül USTA / İSTANBUL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!