Batman'ı kana bulayan PKK'lıya müebbet istemi

Güncelleme Tarihi:

Batmanı kana bulayan PKKlıya müebbet istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2007 13:10

Batman'da devriye görevi yapan polis otosuna yönelik gerçekleştirilen ve 4 polis memurunun şehit olması, 5'i polis memuru 1'i bekçi 6 güvenlik görevlisinin de yaralanmasıyla ilgili terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen Aydın Tutak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İstanbul Esenler'de bir yakınının evinde gizlenirken, düzenlenen operasyonla yakalanan sanık Tutak'ın ifadeleri doğrultusunda Mardin ve Batman'da terör örgütü üyelerine ait sığınak ve çok sayıda patlayıcı madde ile mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ KAMPTA EĞİTİM GÖRDÜ

İddianamede, sanık Tutak'ın 2001 yılında terör örgütüne katıldığı, Irak'ın kuzeyindeki örgüte ait Haftanin kampında askeri ve siyasi eğitim gördüğü belirtildi.

Terör örgütünün “Gabar” sorumlusu “Hakkı” kod adlı İskan Akyüz'ün talimatı üzerine Batman'daki eylemi gerçekleştirmek için 3 teröristin görevlendirildiği kaydedilen iddianamede, sanık Tutak'ın eylemi anlatan şu ifadelerine yer verildi:

“Eylem için görevlendirilen 2 örgüt üyesiyle birlikte Batman'a gidip gerekli bağlantıları kurduk. Eylemle ilgili keşif yaptık. Bir motosiklet temin edildi. 'Cotkar' adlı örgüt üyesiyle birlikte eylem yerine yarım saat öncesinden gittik. 'Cotkar' bana güvenmediğini belirterek, arkamda durdu. Onun talimatı üzerine polis otosuna ateş ettik. Daha sonra motosikletle olay yerinden ayrıldık.”

Haberin Devamı

İddianamede, sanık Tutak'ın kendisinden devamlı eylem istenmesi üzerine örgütten kaçıp İstanbul'daki yakınlarının yanına yerleştiğini, eylemden dolayı da çok pişman olduğunu ifade ettiği belirtildi.

ETKİN PİŞMANLIK TALEBİ

Savcı, iddianamesinde, sanık Tutak'ın etkin pişmanlık talebine rağmen TCK'nın “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçunu kapsayan 302/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasını istedi.
Sanık Tutak'ın 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

OLAY

Batman'da 6 Mart 2006 tarihinde, İpragaz Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis otosuna teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda polis memurları Mehmet Emin Keskin, Cem Genç, Hacı Alkan ve Süreyya Kınay şehit olmuş, polis memurları Ekrem Keleş, Ali Köse, Cevdet Kaptı, Ayhan Sökmen ve Yaşar Bulut ile bekçi İhsan Malay yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!