Batman ilk festivalini yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Batman ilk festivalini yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2003 02:05

Yıllarca fail-i meçhul cinayetler ve intihar eden kadınlarla anılan Batman'da bu kez festival coşkusu var. 6-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 1. Batman- Hasankeyf Kültür Sanat Festivali'nde konser, panel, söyleşi, sergi, Türkçe ve Kürtçe tiyatro oyunları, dans ve film gösterimleri yapılacak. Kürt müziğinin ünlü ismi Ciwan Haco, Şilili müzik grubu İnti İllimani ve Arif Sağ konser verecek.

1. Batman-Hasankeyf Kültür Sanat Festivali, 6 Ekim'de İbrahim Tatlıses'in halk konseriyle başlayacak. Batman Belediyesi tarafından düzenlenen ve Her Yerde Sanat Prodüksiyon'un organize ettiği festivalde Selda Bağcan, Knar, Xero Abbas, Grup Kızılırmak, MKM Müzik Topluluğu'nun konserleri de var. Ayrıca ‘‘Hayata Batman'dan, Batman'a Batman'dan kadın olarak bakmak’’ ve ‘‘Medya-Hayat-Batman’’ panellerine birçok gazeteci-yazar katılacak. Etkinlikler belediye salonlarında, sokaklarda, parklarda ve hatta Hasankeyf Kalesi Mağaraları'nda gerçekleşecek.

Festival Batman'a bir de Sanat Sokağı kazandıracak. Festival Ciwan Hoca, İnti İllimani ve Arif Sağ'ın 12 Ekim'de Dicle kıyısındaki konserleriyle sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!