Batıl inançlar Obama diyor

Güncelleme Tarihi:

Batıl inançlar Obama diyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 00:49

ABD’de seçimler öncesi yapılan binlerce anket yarışın soluk soluğa geçeceğini gösteriyor. Ama bilimsel yöntemleri bir kenara atıp batıl inançlara kendini kaptıranlar için seçimin kazananı o kadar muğlak değil. İşte onlardan bazıları…

Haberin Devamı

REDSKINS ROMNEY DİYOR
Spor müsabaka sonuçları seçim “totemlerinin” başında geliyor. Washington Redskins Amerikan Futbol takımının seçim öncesi son maçının sonucu bunlardan biri. Redskin yenince halen görevdeki başkan bir kez daha seçiliyor. Takım geçen Pazar günü yenildi. Öyleyse Romney’nin kazanma şansı büyük. Bu kural son 18 başkanlık seçiminin 17’sinde geçerli oldu. Tek yanılgısı ise George W. Bush’un ikinci kez seçildiği seçimlerde oldu.

OBAMA’YI MICHELLE’İN KURABİYESİ KORUYACAK
Family Circle dergisi son beş başkanlık seçiminin öncesinde başkan adaylarının eşlerinin kurabiye tariflerini yarıştırdı. Tahmin ettiğiniz üzere okuyucuların oylarıyla kim kazandıysa başkanlık seçimini onun eşi kazandı. Son seçimi Michelle Obama’nın bitter çikolatalı kurabiye tarifi kazandı. Ama Ann Romney’in tarifine Michelle’in tarifinden sadece 287 oy daha az oy geldi. Bu da seçimin soluk soluğa geçeceğine işaret.

Haberin Devamı

CADI MASKESİNİN ARDINDAKİ BAŞKAN
ABD seçimlerine ilişkin bir diğer batıl inanç ise “kimin Cadılar Bayramı maskesi daha fazla satacağı” üzerine kurulu. Son dört seçimde kimin maskesi çok sattıysa o birinci oldu. Spirit Halloween adlı Cadılar Bayramı kostümü satıcısına göre her dört Obama maskesine karşı altı Romney maskesi satıldı.

ÇOCUKTAN AL HABERİ
Scholastic News kanalı 1940’dan beri çocuklarla siyasi anket yapıyor ve çocuklar şaşırtıcı bir isabetle başkanı tahmin edebiliyor. Bu yıl 250 bin çocuğa başkanın kim olmasını istediği soruldu ve yüzde 51’i “Obama” dedi. Nickelodeon kanalının “Çocuklar Başkanı Seçiyor” araştırmasından da yüzde 65 oranında Obama çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!