Batan römorkör çıkartıldı

Güncelleme Tarihi:

Batan römorkör çıkartıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 00:00

Alsancak'taki İzmir Limanı'nda MSG Georgia adlı gemiyi kıyıya yanaştırırken hız farkından alabora olup batan "Yeşilköy" römorkörü, vinç yardımıyla su yüzüne çıkartıldı.

Kıyı Emniyeti'nden 4, Türkiye Denizcilik İşletmesi'nden 4 ve İzmir Deniz Polisi'nden 2 dalgıç, balçığa saplanan "Yeşilköy" römorkörünü çıkarmak için dibe daldı. Dalgıçların gövdesine ulaşıp balonlarla destekledikleri römorkör, "Barbaros 2" yüzer vinciyle su altından açıktan kıyıya çekildi. Römokör için bu sabah saatlerinde yeniden çalışma başlatıldı. Arkas Holding'e ait vince bağlanan römorkör, yaklaşık 2 saat süren bir çalışma sonunda su yüzüne çıkartıldı. Yarısına kadar su yüzüne çıkartılan römokörün içindeki suyun pompalar yardımıyla boşaltılmasını ardından yüzdürüleceği, sonra da Alaybey Tershanesi'nde bakıma alınacağı bildirildi.

çok sayıda liman çalışanıyla birlikte aramalara rağmen hala cesedi bulunamayan Mustafa Karaman'ın ablası da heyecan içinde izledi. Geminin yüzdürülmesinin ardından Mustafa Karahan'ın cesedini arama çalışmalarına devam edileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!