Batan Ro- Ro’dan yakıt tahliyesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Batan Ro- Ro’dan yakıt tahliyesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 12:51

BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde liman açıklarında batan Hayat-N adlı Ro-Ro gemisindeki yakıt tahliyesinin tamamlandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Bandırma Liman Başkanı Kubilay Yazan, Sonar Arama Kurtarma şirketine bağlı dalgıçların Bandırma limanı açıklarında geçen ay batan Hayat N adlı Ro-Ro gemisindeki yakıt tahliyesini tamamladığını söyledi. Bugüne kadar 50 ton yakıtın tahliye edildiğini ifade eden Kubilay Yazan, “20 günden beri devam yakıt tahliye işlemi sona erdi” dedi. Batan Ro-Ro gemisinin çıkarılma çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren başlanacağı bildirildi.

3 ÖLÜ, 2 KAYIP

Marmara-N Denizcilik D.Ş Ticaret A.Ş.’ye ait 8 bin 547 gros tonluk 118 metre boyundaki Hayat-N adlı Ro Ro gemisi, geçtiğimiz 14 Eylül gecesi saat 23.00’te 27’si mürettebat olmak üzere 106 kişi ile 300 metre açıldıktan sonra yanlış yükleme sonucu batmıştı. Ro Ro’daki 102 kişi sahile çıkartılmıştı. Bunlar arasında bulunan yaralılardan Özen Erdoğan (42) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Ro- Ro'da olduğu sanılan ve hayatlarından ümit kesilen Necati Kalın’ın cesedi sahilde, Murat Karaca’nınki ise gemiden çıkartılmıştı. Ro-Ro’da olduğu sanılan ve hayatlarından ümit kesilen Şevki Gönül adlı kamyon şoförü ile Yahya Özoğlu adındaki muavine ise ulaşılamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!