Başsavcının eşi: Hepimizin gözü aydın

Güncelleme Tarihi:

Başsavcının eşi: Hepimizin gözü aydın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 16:21

ERZİNCAN’da ‘İrtica ile mücadele eylem planı'nı uygulamaya koydukları iddiasıyla hakkında Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmaktan Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 yıla kadar hapis cezası istenirken, Yargıtay tarafından tahliye edilmesine karar verilen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, dört aydan beri hasret kalan kızı 6 yaşındaki Sıla’ya babalar günü öncesi sürpriz yapacak. Başsavcının eşi Muhteber Cihaner, “Hepimizin gözü aydın” dedi.

Haberin Devamı

Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi, bugün yapılan duruşmada Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner aleyhine açılan ‘Ergenekon terör örgütüne üye olmak’ ile ‘görevi kötüye kullanmak’, ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘imar kirliliğine neden olmak’ iddialarıyla açılan iki ayrı davayı birleştirme kararı aldı. Yargıtay ayrıca Erzincan Ergenekon davasından tutuklu olarak yargılanan Cihaner’le birlikte 9 şüphelinin tahliyesine karar vermesi, duruşmayı Ankara’da izleyen eşi Muhteber Cihaner’i mutlu etti.

Daha önceki duruşmalarla hep susmayı tercih eden Muhteber Cihaner, “Hepimizin gözü aydın” diyerek duygularını dile getirdi. Muhteber Cihaner, “Şu an hiçbirşey söyleyemeyeceğim. Çok mutluyum. Sadece onu belirtmek istiyorum. Tahliyeden sonra o (İlhan Cihaner) konuşacak inşallah. Kızım Sıla’nın henüz haberi yok. Kızım da Ankara’da. Fakat babasını henüz görmedi. Bugün tahliye olabilecek gibi görünüyor. Hepimizin gözü aydın” dedi.

Başsavcının tutuklunmasından sonra Muhteber Cihaner, DHA muhabirine, tek çocukları olan 6 yaşındaki Sıla’nın babasının cezaevinde olduğundan haberi olmadığını bildirmişti. Muhteber Cihaner kızı Sıla’ya babasının iş gezisine çıktığını söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!