Şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşımlara soruşturma... Antalya'da bir kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşımlara soruşturma... Antalyada bir kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2023 11:40

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlattı. Antalya'da ise şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen O.K., gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Ekşi Sözlük' isimli sosyal paylaşım sitesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımlar yapıldığını tespit etti. Şüpheliler hakkında resen soruşturma başlatıldı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı sosyal medya sitelerinde şehitlere ve ailelerine yönelik suç teşkil eden paylaşımlar yapan bir kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir."

Haberin Devamı

HAKARET İÇERİKLİ PAYLAŞIMA GÖZALTI

Antalya'da sosyal medya sitesinde şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen O.K., gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Sosyal medya platformu üzerinden 'Atatürk'e, şehitlerimize ve vatanımıza' hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda bahse konu sosyal medya hesabı incelendiğinde kullanıcının O.K. isimli şahıs olduğu tespit edilerek ikametinde yakalanmıştır.

Şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşımlara soruşturma... Antalyada bir kişi gözaltına alındı

Yapılan ikamet aramasında 2 adet havalı diye tabir edilen uzun namlu tüfek, 2 adet havalı diye tabir edilen tabanca ve 2 adet şarjör, 6 adet kasatura bıçak ve 1 adet muşta ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında '5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar, TCK 216 Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, TCK 213 Halk Arasında Endişe Korku ve Panik Yaratmak, TCK 301 Türk Milletini Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçlarından tahkikata başlanmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşımlara soruşturma... Antalyada bir kişi gözaltına alındı

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya sitelerinde, şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, "Şehitlerimizi ve onların bizlere emaneti olan kıymetli ailelerini hedef alan son derece yakışıksız, ahlak dışı ve kamu vicdanını yaralayan paylaşımları şiddetle kınıyoruz. Söz konusu içerikler ile ilgili erişim engeli talebinde ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak şehitlerimize ve ailelerine yönelik suç teşkil eden her türlü eylemin karşısında durmaya devam edeceğiz" denildi.

Haberin Devamı

Şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşımlara soruşturma... Antalyada bir kişi gözaltına alındı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!