Başsavcılık, Başbakanlık çevresindeki olayları incelemeye aldı

Güncelleme Tarihi:

Başsavcılık, Başbakanlık çevresindeki olayları incelemeye aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 11:16

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakanlık çevresinde bir hafta içinde üst üste yaşanan olayların bağlantılı olup olmadığını araştırması için Cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, “benzeri olaylar meydana gelmesi durumunda, başsavcılığın TMK'nın 10. maddesiyle görevli ve yetkili bölümündeki müracaat savcısından talimat alınmasını” ve “olaylara karışanların terör örgütleriyle ilişki ve irtibatlarının kapsamlı olarak araştırılmasını” istedi.

Kuriş'in dün Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, Nuri Başkapan adlı kişinin, 5 Kasım 2012'de Başbakanlık Merkez Binası A Blok Müracaat Kapısı'ndan içeri girerek, kurusıkı tabancayla havaya ateş ettiği anımsatıldı.

Başbakanlık yakınlarından Dicle Haber Ajansı (DİHA) adına kayıtlı tanıtım kartı bulunan Turan Titiz'in 7 Kasım'da kamerayla çekim yaparken “yakalandığı” bildirilen yazıda, aynı gün Başbakanlığın bir cephesinin bulunduğu Vekaletler Caddesi'nde Ömer Aldemir adlı kişinin benzin dökerek, kendisini yakmaya kalkıştığı hatırlatıldı.

Sonraki gün ise Yargıtay ek binası tarafından Başbakanlık Merkez Bina'ya doğru yaya gelen ve Vekaletler Caddesi'ndeki bir canlı yayın aracının kapısını açarak, “Başbakan'a Kuran-ı Kerim'den mesaj getirdim. İnsanlığın kötüye gittiğini, bunu da basına açıklayacağım. Beni çeker misiniz” diyen Ali Uçaner'in yakalandığı kaydedilen yazıda, olayların Başbakanlık'ta arka arkaya meydana gelmesi sebebiyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TMK'nın 10. maddesiyle görevli ve yetkili bölümü tarafından ayrı ayrı soruşturma açıldığı bildirildi.

Başbakanlık'ta bu ve benzer olayların meydana gelmesi durumunda, başsavcılığın TMK'nın 10. maddesiyle görevli ve yetkili bölümündeki müracaat savcısından talimat alınması istenen yazıda, “olaylara karışan kişilerin terör örgütleriyle ilişki ve irtibatlarının kapsamlı olarak araştırılması, soruşturma evrakında gerekli titizliğin gösterilmesi” talep edildi.

Yazının birer sureti bilgi için Başbakanlık ile Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Savcı Bayındır görevlendirildi

Yazıda değinilen olaylarla ilgili soruşturmalar, TMK 10. maddeyle görevli Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'a tevzi edildi. Bayındır'ın, olaylar arasında bağlantı olup olmadığını araştıracağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!