Başsavcı Engin de dinlenmiş

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı Engin de dinlenmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:23

Adalet Bakanlığı'nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i dinlettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

NTV'nin haberine göre; Adalet Bakanlığı’nın 2008 tarihli kararıyla, istanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in de dinlendiği belirlendi. Aynı zamanda ergenekon soruşturmasını da yöneten Engin’in, ev iş ve cep telefonu numarası da dinlendi. Aynı kararda Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz’ın da ismi bulunduğu iddia edildi.

 

 

istanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin dinleme iddialarıyla ilgili olarak "Böyle bir bilgiden haberim yok" derken konuyla ilgili olarak gerekli incelemeleri yaptıracağını söyledi. 

 

ERDOĞAN'IN DA HABERİ YOK

Haberin Devamı

 

Başbakan Recep tayyip erdoğan ankara'da katıldığı YASED resepsiyonundan çıkışta gazetecilerin istanbul Cumhuriyet Başsavcısının da dinlendiğine ilişkin haberleri sorması üzerine ise bu konuda haberinin ve bilgisinin olmadığını söyledi.

 

ERGİN: DİNLEME KARARLARI GİZLİAdalet Bakanı sadullah ergin “Yargıtay'ın dinlendiği” iddiasıyla ilgili chp Mersin Milletvekili İsa Gök'ün sorusuna cevap veredi. Ergin, şunları kaydetti:“Dinleme kararlarının kendisi gizli, takibatı gizli. Bakanın haberinin olması mümkün değil, doğru da değil. Dinleme kararları mahkemeler tarafından veriliyor ve Türkiye İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından icra ediliyor.Bu süreçten Adalet Bakanının haberi olmasını istiyorsanız, Bakanın yargıya müdahalesini arzu ediyorsunuz demektir. Benim böyle bir yetkim yok, imkanım yok. Hem 'yargıya müdahale etmeyin' diyeceksiniz hem de ondan sonra mahkemelerin verdiği gizlilik gerekçeleri kararlarının içeriğini buradan soracaksınız, Anayasa'nın 138. maddesinin ihlalini benden isteyeceksiniz. Böyle bir usul yok.”Ergin'in sözlerinin ardından ak parti Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, chp Bursa Milletvekili Atilla Özer'in “Seni Bakan yapanın” dediğini ifade ederek, Özer'e tepki gösterdi. İki milletvekili arasında yaşanan tartışmayı arkadaşları önledi. 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!