Başkonsolos ‘Oradaydım’

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos ‘Oradaydım’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 00:00

Alman Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği’nin Barış Ödülü töreninde devletten hiçbir yetkilinin olmadığını öne sürerek, ‘Türk devletinden kimsenin katılmaması benim için şeref oldu’ diyen yazar Orhan Pamuk’un bu sözlerine yanıt Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan Hürriyet’e, ‘Devletimizin temsilcisi oradaydı’ dedi.

Şunları söyledi:

‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere, törenden önce Sayın Pamuk’un yanına giderek ismi ve titriyle kendisini tanıtmış ve aldığı Barış Ödülü nedeniyle Pamuk’u tebrik etmiştir. Başkonsolosumuz bu tebrikten sonra tören salonunda kalmış ve töreni sonuna kadar izlemiştir.’

Pamuk, törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ‘Türkiye’den kimse katılmadı. Böyle bir beklentim yoktu. Türkiye’den, Türk devletinden kimsenin katılmaması beni üzmedi, bir anlamda benim için de şeref oldu’ demişti.

Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere ise ‘Oradaydım. Görüşümü de Dışişleri Bakanlığı’na aktardım’ diyerek, devletin temsil edilmiş olduğunu belirtti. Görgü tanıkları da Başkonsolos Güldere’nin kendini tanıtıp Orhan Pamuk’la tokalaştığını söyledi.

/images/100/0x0/55ea60b2f018fbb8f87c0678
Posterinin önünde sözlerinin arkasında


ORHAN Pamuk, Barış Ödülü’nü almadan bir gün önce Frankfurt Kitap Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında, fonda asılı olan kendi portresiyle gazetecilere poz verdi. Pamuk bu toplantıda, ‘Türkiye’de 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü’ sözlerinin ‘arkasında’ olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!