Başkomiser 8’de 8 kusurlu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Başkomiser 8’de 8 kusurlu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 00:00

Bilirkişi, Boğaziçi Köprüsü’ndeki kazada bir kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan başkomiseri tamamen kusurlu buldu. Başkomiser için en az 2, en çok 15 yıl hapis istenecek.

22 Ocak 2005’te eğlence dönüşü, Boğaziçi Köprüsü’nde önce önündeki otomobile arkadan çarpıp sonra bariyerlere vurarak otomobilindeki Yeliz Telli’nin (25) ölümüne ve iki kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Başkomiser Ebubekir Temur, bilirkişi raporuna göre 8’de 8 kusurlu çıktı.

Hangi maddeden yargılanacak

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, savcı esas hakkındaki görüşünde, Ebubekir Temur’un taksirle bir kişinin ölümü ve birden fazla kişinin yaralanması suçunu işlediğinden 4 yıldan 10 yıla kadar hapis öngören 765 sayılı eski TCK’nın 455/2. maddesi ya da 5237 sayılı TCK’nın 85/2. maddesi uyarınca 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceğini belirtti. Savcı, kanun maddeleri arasında kıyaslama yapılarak sanığın yasa gereği lehine olacak şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşma, karar hazırlanması için ertelendi.

Bana bir el çarptı demişti

Ebubekir Temur savunmasında, "Anadolu yakasında bir yere gitmeye karar verdik. Köprü’den geçerken mağdur Erman Ayan, evine gitmek istediğini söyledi. Altunizade kavşağından geri dönerken Süleyman Uçar ile Erkan Ayan arasında bir tartışma çıktı. Bu arada birisinin eli bana çarpınca direksiyon hákimiyetimi kaybettim. Önce bir taksiye, sonra da bariyerlere çarptım" demişti.

Eğlenceden dönüyorlardı

Yaklaşık 3 yıl 10 ay önce meydana gelen kazada, direksiyon hákimiyetini kaybeden Başkomiser Ebubekir Temur, bariyerlere çarpan otomobildeki Yeliz Telli’nin yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!