Baskın kurultay

Güncelleme Tarihi:

Baskın kurultay
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın gezilerinden rahatsız olan, son olarak da Merkez Yönetim Kurulu'ndan istediği bir görevden almayı çıkartamayan CHP Genel Başkanı Altan Öymen, ay sonundaki tüzük kurultayını, genel başkan seçimli kurultaya çevirme tartışması başlattı. 30 Eylül'de seçimin gündeme gelebileceğini belirten Öymen, ‘‘İsteyen aday olur ve kurultay takdir eder’’ dedi.

CHP'de sürpriz bir ‘Baskın kurultay’ gündeme geldi.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın yurtgezilerinden rahatsız olduğu söylenen CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Merkez Yönetim Kurulu'ndan istediği bir görevden alma kararı çıkaramayınca, bu ayın sonunda yapılacak olan tüzük kurultayını ‘Genel Başkan seçimli kurultaya’ çevirme tartışması başlattı.

Öymen Hürriyet'e, ‘‘30 Eylül'deki kurultayda seçim gündeme gelebilir’’ dedi.

Öymen, parti yönetimi içinde ‘takım tutar’ gibi hareket edenler olduğunu, bunun da işleri zorlaştırdığını söyledi. Öymen, ‘‘30 Eylül'de toplanacak kurultayda çalışmalarımızın bilançosunu anlatırız. Başka aday çıkarsa onlar da kendi bilançolarını ortaya koyarak beni seçin der. İsteyenler aday olur ve kurultay takdir eder’’ diye konuştu.

MERSİN KRİZİ YÜZÜNDEN

CHP'de 2001 yılının Nisan ayında yapılması gereken genel başkan seçimli kurultayın Öymen tarafından tartışmaya açılmasının arkasında Mersin örgütünde yaşanan kriz bulunuyor.

Üye yenileme işlemi sırasında Mersin Merkez İlçe Örgütü'nde 50 kadar üyenin ‘yığma üye’ tabir edilen şekilde kaydedildiği öne sürülüyor. Bazı il ve merkez ilçe yöneticilerinin yapılacak kongrelerde etkili olabilmek için, kendi taraftarlarını üye yazdığı bildiriliyor. Bu olay, çok sayıda üyelik formunda aynı telefon ve adresin yazılı olduğunun görülmesiyle ortaya çıktı.

SAĞLAR İTİRAZ ETTİ

PM Üyesi Fikri Sağlar'ın itirazı üzerine Genel Sekreter Tarhan Erdem, durumu inceleyerek bir rapor hazırladı. Erdem raporunda, sahtecilik yaptıkları öne sürülen il ve ilçe yöneticilerinin görevden alınmasını önerdi. Öymen, Erdem'in bu raporunu geçtiğimiz salı günü toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında gündeme aldı. Yapılan oylamada Öymen ve Erdem'in talebine rağmen, söz konusu il ve ilçe yöneticilerinin görevden alınmaları reddedildi.

TAKIM TUTMA GİBİ OY

Bunun üzerine Öymen, ‘‘Merkez Yönetim Kurulu'nda takım tutma gibi oy kullanıldı. Bu davranış azalmıştı ama son olaylardan sonra yine takım tutar gibi oy kullanılmaya başlandı. Bu da tabiİ iyi bir şey olmuyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!