Başkentte Çehov Haftası

Güncelleme Tarihi:

Başkentte Çehov Haftası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 15:13

Devlet Tiyatroları (DT) tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Çehov Haftası" kapsamında, Ankara'nın farklı sahnelerinde Çehov'un eserleri sanatseverlerle buluşmaya başladı.

Haberin Devamı

2013-2014 tiyatro sezonunu yerli oyunlarla açan Devlet Tiyatroları, 21 – 26 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlediği 1. Ankara Buluşması olan "Shakespeare Haftası"nda, dünyanın seçkin drama yazarı olarak kabul edilen İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'in eserlerini, 16 bin sanatsever ile buluşturdu.

Buluşması “Shakespeare Haftası”ndan sonra, bu kez, 18 – 23 Şubat 2014 tarihleri arasında, 2. Ankara Buluşması’nda bu kez “Anton Çehov Oyunları Haftası” düzenleyerek, dünya tiyatro yazınının usta isimlerinden ve modern kısa öykülerin kurucularından Rus tiyatro yazarı Anton Çehov’un eserlerini seyircisiyle buluşturuyor.

Başkentte Çehov Haftası

Haberin Devamı


DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Üç Kız Kardeş", "Martı", "Sevgili Doktor", "Vişne Bahçesi", "Kuğu'nun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi", "Vanya Dayı", "Çehov Makinası" ve "Ayı/Teklif" seyircinin büyük ilgisiyle karşılandı.

İstanbul, Bursa, Adana, İzmir, Ankara ve Van DT yapımı Çehov eserleri, 23 Şubat'a kadar, 51 temsille Ankara'ya konuk olacak. Bu çerçevede Bursa DT tarafından sahnelenen "Martı" başkentli tiyatroseverlerle dün ilk kez bir araya geldi.

Şinasi Sahnesi'ndeki gösterime Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, DT Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt ve sanatseverler katıldı.

Temsil öncesi sanatçıları kutlayan Karlov, Çehov Haftası'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

"Martı", Ataol Behramoğlu'nun çevirisi ve Levent Suner'in yönetimiyle hafta boyunca Şinasi Sahnesi'nden seyirciyi selamlayacak.



BAKMADAN GEÇME!