Başkanlar ‘Çekil’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar ‘Çekil’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 01:21

Yeni parti çalışmalarını sürdüren eski FP'nin Genel Başkanı Recai Kutan İstanbul'daki belediye başkanlarının ‘‘Bölünmeyelim diyorsanız çekilin’’ sözleri üzerine şaşırdı. Kutan, ‘‘İlla başkan olayım demiyorum’’ diye konuştu.

Kapatılan FP'deki ‘Gelenekçiler’in partisinin kuruluş çalışmalarını yürüten eski Genel Başkan Recai Kutan, önceki gün İstanbul'da biraraya geldiği belediye başkanlarının ‘Çekil’ uyarısıyla karşılaştı.

Yenilikçiler'in saflarında yer alan belediye başkanları, kendilerine ‘Bölünmeyelim’ çağrısında bulunan Kutan'a, ‘‘Bölünmeyelim diyorsanız önce siz her türlü fedakarlığı yapın. Bugüne kadar bizim için yaptıklarınızdan dolayı şükran borçluyuz. Siz bizim ebediyete kadar Recai Ağabeyimizsiniz. Ama artık çekilin, başkası genel başkan olsun’’ dediler.

Belediye başkanlarının büyük bölümü bu görüşü desteklerken, bazı başkanlar, ‘‘Madem Recai ağabey diyorsunuz, size şükran borçluyuz diyorsunuz, o zaman niye başkanlığına itiraz ediyorsunuz?’’ diye karşı çıktılar. Belediye başkanları arasındaki tartışmayı Kutan yatıştırdı. ‘Çekil’ uyarısı karşısında şaşıran Kutan, ‘‘Ben de illa başkan olayım demiyorum. Zaten şu anda başkan da değilim. Sadece sorumluluğumun gereği olarak bu işi yürütüyorum’’ dedi.

Gelenekçiler, partinin program ve tüzüğüne son şeklini verip, adını ve amblemini kesinleştirecek Kurucular Kurulu toplantısını bugün Bilkent Oteli'nde yapacaklar. Bu toplantıya, yeni partiye kurucu olmak için imza veren eski FP'li 58 milletvekilinin yanısıra, bazı il ve belediye başkanları ile akademisyenler ve işadamları da davet edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!