Başka borudan fışkırttılar

Güncelleme Tarihi:

Başka borudan fışkırttılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Yanma ve titreme şikâyetiyle hastaneye kaldırılanlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Bilim Kurulu Üyesi Mehmet Karlı da vardı.

Haberin Devamı

Yaşananları Mehmet Karlı Hürriyet’e şöyle anlattı: “Divan Oteli’ndeki, TOMA’nın tam önündeydik, Sezgin Tanrıkulu müdahale etmeye hazırlanan polislere milletvekili kartını göstermeye çalışıyordu. Polis, kartı görmesine rağmen TOMA’yı üzerimize sürdü. Çok yakınında olduğumuz için normalde su sıktıkları yerden değil, yukarıda başka bir borudan üzerimize bir şey fışkırttı. Alıştığımız gibi tazyikli gelmedi. Sanki tepeden, duş gibi, bir anlık bir fışkırma. Sırılsıklam olduk. Önce su sandık. Ancak birkaç dakika sonra titreme ve yanma başladı. Tanrıkulu bir yana, ben bir yana düştük. O andan itibaren hiçbir şey görmüyordum. Gözümü bile açamıyordum. Otelin içine aldılar. Vücudum da şiddeti artarak yanmaya devam ediyordu.

BİR SÜRE GÖREMEDİM

Revirdeki doktor arkadaşlar baştan aşağı Talcid’li suyla yıkadılar. Yanma hissini biraz dindirdi ama geçmedi. Gözlerimi açamayınca panikledim. Ambulans çağırdılar ve Alman Hastanesi’ne kaldırdılar. Ben göremiyordum, ama bana eşlik edenler o noktada tüm vücudumun kıpkırmızı ve gözlerimin kan çanağı olduğunu anlattı. Alman Hastanesi’nde baştan aşağı yanık kremi sürdüler. Gözlerimizi serumla yıkadılar. Doktor üzerimize sıkılan sıvı için ‘Sulandırılmış asit tarzı bir şey. Gerçekten sulandırılmış asit ise iyiki lens yokmuş gözlerinizde. Lens olsa gözünüzde eriyebilirdi. Ne yapardık bilmiyorum’ dedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!