Basın odasından Özel Tim çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Basın odasından Özel Tim çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 12:04

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün(EGM) emniyet binalarına gazeteci almama kararının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde boşaltılan basın odasına yerleşen Özel Harekat Timi, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un talimatıyla odadan çıkarıldı. Özel Harekat tabelası indirildi, odanın anahtarı da Basın Protokol Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol Şube Müdürlüğü, 22 Aralık 2013 günü saat 03.31'de geçtiği mailde, "Genel Müdürümüzün talimatıyla, Türkiye genelinde yapılan uygulama çerçevesinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensupları Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacaklardır. Herhangi bir gelişme veya basın açıklaması olduğu takdirde basın mensupları davet edilecektir. Vatan ve Gayrettepe hizmet binalarında bulunan basın odasını kullanan basın mensuplarının anahtar ve giriş kartlarını teslim etmeleri rica olunur" denilmişti. Bu yasağın ardından basın mensupları emniyete giremedi. Önceki gün öğle saatlerinde basın mensupları kartlarını teslim etti ve odada bulunan eşyalarını aldı.

Basın mensuplarının eşyalarını almasından sonra, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok talimat vererek, Atatürk Havalimanı'nda bulunan Özel Harekat Timinden bir bölümünün boşaltılan basın odasına yerleştirilmesi talimatı verdi. Basın Odası yazısı da indirilerek Özel Harekat yazısı asıldı. Başlarında bir emniyet amirinin bulunduğu 15 Özel Harekat polisi, odaya yerleşti. Polisler, basın mensuplarının boşalttığı dolaplara da özel eşyalarını koydu.

Haberin Devamı

Özel Tim'in basın odasına yerleştiği haberleri üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu kararı gözden geçirdi. Selami Altınok'un talimatıyla Özel Tim geldiği Atatürk Havalimanı'na geri gönderildi. Basın Odasının girişine asılan Özel Harekat yazısı da indirildi. Özel Harekat odanın anahtarını da Basın Protokol Şube Müdürlüğü'ne teslim etti.

Daha önceden büyük bir operasyon olacağında ya da saldırı ihbarı alındığında merkez binaya Beşiktaş'taki merkezi ve Atatürk Havalimanı'ndan gelen Özel Harekat Timlerinin merkez binaya kalıcı olarak yerleşmesi dikkat çekmişti.

BAKMADAN GEÇME!