Basın odasına Özel Tim girdi

Güncelleme Tarihi:

Basın odasına Özel Tim girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 12:59

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün(EGM) emniyet binalarına gazeteci almama kararının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde boşaltılan basın odasına Özel Harekat Timi yerleştirildi. Büyük operasyonlarda veya saldırı ihbarı alındığında, emniyet dışındaki yerlerinden ana binaya gelen Özel Tim'in kalıcı olarak merkez binaya yerleşmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Basın odasına Özel Tim girdi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol Şube Müdürlüğü, 22 Aralık 2013 günü saat 03.31'de geçtiği mailde, "Genel Müdürümüzün talimatıyla, Türkiye genelinde yapılan uygulama çerçevesinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensupları Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacaklardır. Herhangi bir gelişme veya basın açıklaması olduğu takdirde basın mensupları davet edilecektir. Vatan ve Gayrettepe hizmet binalarında bulunan basın odasını kullanan basın mensuplarının anahtar ve giriş kartlarını teslim etmeleri rica olunur" denilmişti.

Bu yasağın ardından basın mensupları emniyete giremedi. Dün öğle saatlerinde basın mensupları kartlarını teslim etti ve odada bulunan eşyalarını aldı.

Haberin Devamı

Basın mensuplarının eşyalarını almasından sonra İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, talimat vererek, Atatürk Havalimanı'nda bulunan Özel Harekat Timinden bir bölümünün boşaltılan basın odasına yerleştirilmesi talimatı verdi.

Basın Odası yazısı da indirilerek Özel Harekat yazısı asıldı. Başlarında bir emniyet amirinin bulunduğu 15 Özel Harekat polisi, odaya yerleşti.

Polisler, basın mensuplarının boşalttığı dolaplara da özel eşyalarını koydu. Daha önceden büyük bir operasyon olacağında ya da saldırı ihbarı alındığında merkez binaya Beşiktaş'taki merkezi ve Atatürk Havalimanı'ndan gelen Özel Harekat Timlerinin merkez binaya kalıcı olarak yerleşmesi dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!