Başhekim yardımcısına yaralama davası

Güncelleme Tarihi:

Başhekim yardımcısına yaralama davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2010 10:10

Ulucanlar Göz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ömer Eyicil'e, Başhemşire Özlem Hoşnam'ı yaraladığı ve hakaret ettiği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

İddianamede, Hoşnam'ın, hemşire arkadaşlarının yaptığı bazı işlerin görevleri arasında yer alıp almadığının bildirilmesi, görev alanına giriyorsa bunları yapmaları konusunda yazılı bildirimde bulunulması talepli dilekçeyle Başhekim Yardımcısı Ali Hacıimamağaoğlu'nun odasına girdiği belirtildi.

Buradaki konuşmada Hoşnam'a, daha önce benzer talepte bulunduğu ve gerekli içerikteki cevabın verildiğinin bildirildiği ifade edilen iddianamede, bunun üzerine Hoşnam'ın, “Bu gidişle paspasları da hemşirelere yaptıracaksınız” dediği kaydedildi.

Odadan çıkmaya yönelen Hoşnam'a, yine odada bulunan Başhekim Yardımcısı Ömer Eyicil'in, “Salak, manyak karı, defol git” sözleriyle hakaret ettiği anlatılan iddianamede, Eyicil'in, Hoşnam'ı iterek yere düşürdüğü ve “basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaraladığı” kaydedildi.

İddianamede, Eyicil'in, Türk Ceza Kanununun “basit yaralama” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarını düzenleyen maddeleri uyarınca 1 yıl 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Dava, Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!