Başbakanlık müşaviri tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık müşaviri tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2007 14:15

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ahmet Şükrü Kılıç, sahibi olduğu ‘www.siyasetmerkezi.com’ adresli internet sitesinde, bölgesel yayın yapan Kon TV yöneticilerine hakaret ettiği iddiasıyla iki ayrı davada 21 bin YTL'lik tazminat ödemeye mahkum oldu.

Kılıç hakkında, Konya 4’ncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde halen süren ve tutarı 350 bin YTL'yi bulan 7 ayrı tamzinat davası daha bulunuyor.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görev yapan Ahmet Şükrü Kılıç, sahibi olduğu ‘www.siyasetmerkezi.com’ internet sitesinde 21 Temmuz 2006'da yazdığı ‘Halt Cephesinden, Halk Cephesine’ başlıklı yazısında bölgesel yayın yapan Kon TV'nin sahibi avukat Ahmet Özer ile 3 yöneticisi hakkında ‘Geberesi gelmiş gayrı 4 it'in...’, ‘Ama asıl şerefsizliği, soysuzluğu, hırsızlığı, gaspçılığı kendilerine yakıştıranları sorgulayalım’ gibi cümleler yazmıştı. Özer ve diğer yöneticiler, 31 Temmuz 2006'da Kılıç aleyhine manevi tazminat davası açtı. Konya 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Kılıç, 15 bin YTL tazminat ödemeye mahkum oldu.
Aynı internet sitesinde yazar Ali Bektaş'ın 12 Temmuz 2006'da kaleme aldığı ‘Küçük Şeyler’ ve 26 Temmuz 2006'da yazdığı ‘Kitabın ortası Kon TV’ başlıklı yazılarda Kon TV yöneticilerine yönelik eleştiri boyutunu aşan saldırı içerikli ifadeleri, Kılıç ise internet sitesinin sahibi olması nedeniyle 6'şar bin YTL'lik tazminat cezasına çarptırıldı. Böylece müşavir Kılıç, her iki davadan toplam 21 bin YTL'lik tazminat ödemeye mahkum oldu. Mahkeme, davacıların karar metninin ve yapılacak kınamanın gazetelerde yayınlanma talebini ise reddetti. İnternet sitesi ise 30 Ocak 2007'de mahkeme kararıyla kapatıldı. Ancak Kılıç, daha sonra ‘www.siyasetinsesi.com’ adresli yeni bir internet sitesi kurdu.

TAZMİNAT YAĞMURU

Başbakan Erdoğan'ın basın ve halkla ilişkiler müşaviri olan Kılıç aleyhine maddi ve manevi 7 ayrı tazminat davasının daha bulunduğu, toplam turanın ise toplam 350 bin YTL olduğu öğrenildi. Kılıç hakkındaki diğer tazminat davalarının da hakaret içeren ifadeler nedeniyle açıldığı öğrenildi. Tazminat tutarının Kılıç'ın her ay maaşından kesileceği bu nedenle maaşının dörtte birine haciz konduğu öğrenildi.

PİŞMAN DEĞİLİM

Kılıç, pişmanlık duymadığını belirterek şunları söyledi:

“Mahkeme, usül ve üslüp hususunda yazılan yazıların içeriğinde hakaret boyutu olduğunu takdir etti. Her iki kararı da temyize gönderdik. Ancak, Kon TV kurulduğunda belediyeye ait bir televizyondu. 1993 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nden belediyenin kendi kurduğu bir şirkete devir yapıldı. Şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında belediye çalışanı ve meclis üyeleri de vardı. Daha sonra televizyonun hisseleri emanet usulü bazı şahıslarca satın alındı. Bu kişiler arasında dönemin belediye memurları da bulunuyordu. Bunlar, televizyonda görevlendirildi. Halkın parasıyla kurulan bir televizyon daha sonra tamamen zimmetlerine geçirildi. Kamuoyu adına hesap sorduk. Bunu internet sitemizden okuyucularımzla paylaştık. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum, yazmış olduğumuz yazılarla ilgili bir tek tekzip kararı bile gelmedi. Konyalı'nın hak arama mücadelesini devam ettirmeye kararlıyım. Tüm tazminatlara rağmen pişman değilim.”

Kılıç, daha önce de TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez'e hakaret ettiği iddiasıyla 3 bin YTL tazminat ödemek zorunda kalmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!