Başbakanlığa solcu ekonomist

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlığa solcu ekonomist
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

Mısır’da Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önünde önceki gün yaşanan katliamın ardından Müslüman Kardeşler yüzbinlerin katıldığı bir cenaze töreni düzenledi.

Haberin Devamı

Müslüman Kardeşler’in Hürriyet ve Adalet Partisi sözcüsü Tarık El Morsi, törende 2 milyon kişinin olduğunu savunarak, “Ordu gibi şiddete başvurmak yerine demokratik haklarımızı kullanarak gösteriler yapacağız. Çoluk-çocuk meydanlarda olacağız” dedi.

SUUDİLERDEN 5 MİLYAR DOLAR

Geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur, geçiş yönetiminin başbakanlığına eski maliye bakanı Hazım el Beblavi’nin atanacağını duyurdu. Geçiş sürecinde kritik bir konuma gelen aşırı dinci Selefilerin Nur Partisi, Sosyal Demokrat Parti üyesi bir ekonomist olan El Beblavi’nin atanmasına itiraz etmeyeceğini bildirdi. Daha önce başbakan adayları arasında öne çıkan ama darbeyi desteklemesi nedeniyle vazgeçilen Muhammed el Baradey’in ise dış ilişkilerden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı bildirildi. Öte yandan Suudi Arabistan, 1’i hibe ve 2’si yakıt cinsinden ayni olmak üzere Mısır’a 5 milyar dolarlık yardımda bulunacağını duyurdu. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri de 3 milyar dolar yardım yapacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!