Başbakanın milletvekili teklifini kim reddetti?

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın milletvekili teklifini kim reddetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2007 00:11

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Artık yoruldun, gel seni Ankara’ya götürelim” teklifini reddetmesiyle arasının açılacağı düşünülen başkan kim?

Başbakanın milletvekili teklifini kim reddetti
Haberin Devamı

Kulislere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belediyeyi kendisine yakın isimlerden birinin yönetmesini sağlamak için İstanbul Büyükşehir Bediyesi Kadir Topbaş’a milletvekilliği teklifinde bulundu. 3 Mayıs’ta gerçekleşen görüşmede Başbakan, “Artık yoruldun Kadir Ağabey, gel seni Ankara’ya götürelim” teklifinde bulundu.

Böylece Topbaş milletvekili olacak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da Belediye Meclisi 1. Başkanı İdris Güllüce seçtirilecekti. Fakat Topbaş’ın yanıtı “Hayır” oldu.

 

İBB'DEN AÇIKLAMAAkşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan (İBB) konuyla ilgili bir yazılı açıklama geldi.  Açıklamada Erdoğan ile Topbaş'ın görüştüğüne dair kulis haberleri yalanlandı ve şöyle denildi: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş arasında zaman zaman çeşitli görüşmeler gerçekleşmektedir. Ancak, bu görüşmelerde belirtildiği gibi bir konuşma veya teklif gündeme gelmemiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!