'Başbakan'ın Hakkari konuşması yanlış anlaşıldı'

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın Hakkari konuşması yanlış anlaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 10:21

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde 'Mutlaka istiyorum' dediği illerin başında gelen Diyarbakır'da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile 6 milletvekili köy ve ilçeleri gezerek halkla bayramlaşıyor. Memleketi olan Diyarbakır'a her parti gibi kendilerinin de kazanmak istediğini belirten Eker, "Ancak biz ideolojik perspektifle değil, hizmet vermek için Diyarbakır'ı kazanmak istiyoruz" dedi

Haberin Devamı

AKP Diyarbakır milletvekilleri Kutbettin Arzu, Abdurrahman Kurt ve İl Başkanı Ahmet Öcal ile birlikte Diyarbakır'daki basın bürolarını ziyaret eden Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yerel seçimler, AKP adayları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı bölgede "Ya sev ya terk et" tarzında algılanarak tepki çeken "beğenmeyen çeker gider" konuşmasını değerlendirdi.

 

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partilerine henüz resmi anlamda bir başvuru olmadığını belirten Bakan Eker, diğer partiler gibi kendilerininde yerel seçimlerde Diyarbakır'ı kazanmak istediklerini söyledi.

 

Kendileri için sadece Diyarbakır'ın değil diğer bütün illerin önemli olduğunu dile getiren Eker, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Siyasi partiler seçimlere kazanmak için girer. Diyarbakır'da 2004 seçiminde başka partiler kazandı. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Ama bizde girdiğimiz seçimi diğer partiler gibi kazanmak istiyoruz. Bu çok doğal. Belediye hizmetlerinden, belediyecilik hizmetlerinden, AKP'nin belediyecilik anlayışından her yerde olduğu gibi Diyarbakır'ın da istifade etmesini istiyoruz. Mesele budur. Bu da ideolojik bir perspektifle değil. Şehir insanının ihtiyacı olan hizmeti üretmek, şehre hizmet etmek için buradaki insanların oylarına talibiz. Bu demokrasinin de gereğidir. Sonuçta millet, halk kimi isterse, kime oy verirse o alacak. Seçim nasıl sonuçlanırsa o sonuca da hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Önümüzde 3-4 ay var. Bu süreçte adaylarda yavaş yavaş netleşecek. İnsanlar adayları bilmediği için peşin bir karar vermezler. Kararsız oranı Diyarbakır'da çok yüksek"

 

"BAŞBAKAN'IN HAKKARİ KONUŞMASI YANLIŞ YORUMLANDI"

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı ve bölgede "Ya sev, ya terk et" şeklinde algılanan " Beğenmeyen çekip gider" konuşmasının bölgede AKP'nin oylarını geriletip geriletmeyeceğiyle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Eker, "Sayın Başbakan çok özel, çok yeni bir şey söylemiş değil. Sayın Başbakan 2002'den beri bunları söylüyor. Diyarbakır'ın da, Güneydoğu'nun da kalkınması, gelişmesi, Türkiye'de sivil siyasetin, demokrasinin kökleşmesi, gelişmesi için Sayın Başbakan kadar çaba sarf etmiş, geçmişte bir tane siyasetçi varsa gösterin. Sayın Başbakan 'Ya sev, ya terk et' demedi. İnsanlar bunu yanlış yorumladı. Üstelik sayın Başbakan ben bunu söyledim dedi mi? Hayır" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI BÖLGEYE ÖNEM VERİYOR

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bölgeye önem verdiğine de değinen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Sayın Cumhurbaşkanımız Diyarbakırlılarla bayrama girmek istedi. İlk yurt gezisinide bu bölgeden başlatmıştı. Bu bölgeye önem veriyor. Çeşitli fırsatlarla Türkiye'nin bütün bölgelerindeki insanlarımızla bir arada olmak istiyoruz. Bizde gelmesini çok arzuluyorduk. Ama maalesef daha önce geçirdiği bir hastalık nüksetti. İnşallah başka bir vesileyle tekrar Diyarbakır'a gelecek" dedi

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!