Başbakan'a "makam şemsiyesi"

Güncelleme Tarihi:

Başbakana makam şemsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 13:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD'ye yağmur altında uğurlandı. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ndeki törende Başbakan Erdoğan’ın taşıdığı “makam şemsiyesi” dikkat çekti. Şemsiyenin özelliği normal şemsiyeden iki kat daha büyük olması ve ikinci katının rüzgârdan savrulmayı engellemesi olsa da “makam şemsiyesi “İstanbul’un rüzgârına dayanamadı ve ters döndü.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK ŞEMSİYESİ / WEBTV

Başbakan Erdoğan'ın kendisini ABD'ye götürecek Ana uçağına binerken yağmur yağmaya başladı. Devlet Konukevinden eşi Emine Erdoğan'la birlikte çıkan Başbakan için korumalar tarafından özel bir şemsiye açıldı. Çift katlı şemsiyeyi korumanın elinden alan Erdoğan eşiyle birlikte bu özel şemsiyenin altında yürüyerek uçağa bindi

MAKAM ŞEMSİYESİN ÖZELLİKLERİ

İlk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir yurt gezisinde kullandığı iki katlı şemsiyesi ilgi çekmişti. Celal Birsen imzalı şemsiye, yalnızca Devletin üst düzey yöneticileri için üretiliyor. “Makam şemsiyesi" olarak da adlandırılan şemsiyeler, 160 cm çapı ile normal şemsiyelerden iki kat daha geniş. Altına üç kişinin girebildiği şemsiyeler yağmurda misafire tutmak için kullanılıyor. Şemsiyenin üzerindeki ikinci kat ise, hava tahliyesini sağlayarak, şemsiyenin rüzgâr karşısında savrulup ters dönmesini engellemek için yapılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!