Başbakana günlük 20 milyon harcırah

Güncelleme Tarihi:

Başbakana günlük 20 milyon harcırah
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2003 12:07

Bakanlar Kurulu, kamu görevlilerine yurt içi görevlerde verilen gündeliklerin miktarını 2003 yılı için yüzde 25 dolayında artırarak makam ve kadrolara göre 10-20 milyon lira arasında değişen tutarlarda yeniden belirledi. Bu çerçevede Başbakan Abdullah Gül'ün günlük harcırahı da 20 milyon TL. oldu.

Haberin Devamı

Çeşitli yasalar uyarınca her yıl bütçe yasası ile belirlenerek bütçenin ekinde yayımlanması gereken parasal sınırlar, 20 bütçesinin seçim nedeniyle normal takvimine uygun biçimde çıkarılamadığı için Bakanlar Kurulu'nca belirlendi. Bakanlar Kurulu'nun söz konusu parasal tutar ve sınırlara ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu görevlilerine Harcırah Kanunu uyarınca TBMM Başkanı ve Başbakana verilen gündelikler 4 milyon lira artırılarak 20 milyon liraya yükseltildi. Bakanlar, milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Diyanet İşleri ve YÖK Başkanları, kuvvet komutanları, orgeneral ve oramiraller, Başbakanlık Müsteşarı, Cumhuriyet ve Danıştay Başsavcıları ve TBMM Genel Sekreterine ödenen tutar da 15 milyon liradan 19 milyona çıkarıldı.

Haberin Devamı

Memur ve hizmetlilere ödenen gündelikler ise derece ve kademesine göre yüzde 22-30 arasında artırlarak 10 milyon lira ile 16 milyon lira arasında yeniden belirlendi.

Arazi üzerinde çalışanlara verilecek gündelik tazminatlar 1 milyon 800 bin lira ile 2 milyon lira arasında yeniden tespit edildi.

Devlet memurlarının fazla çalışma saat ücretleri de yüzde 20 dolayındaki artırımla 550 bin lira ile 2 milyon 250anunu ve çeşitli yasa ve yönetmelikler uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarının parasal işlemlerine ilişkin limitler de yeniden belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!