Başbakan talimat verdi, yeniden yargılama için formül bulamadık

Güncelleme Tarihi:

Başbakan talimat verdi, yeniden yargılama için formül bulamadık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 01:01

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “TSK’ya kumpas kurulduğu” iddialarının ardından tartışılmaya başlanan, başta Balyoz olmak üzere bazı davalarda yeniden yargılanmanın yolunun açılması konusunda bir formül bulamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bozdağ, dün TBMM Adalet Komisyonu’nda, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın, yeniden yargılama konusunda düzenleme yapılmamasına ilişkin eleştirisini yanıtladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu konuda talimat verdiğini anımsatan Bozdağ, bakanlık olarak önlerini gören adım atmakla sorumlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Değişik alternatifler bakanlığımıza önerildi, bakanlıktaki uzmanlar pek çok formül üzerinde çalışmalar yaptı. Formüllerin hiçbirinin geleceğini tam göremiyoruz. Objektif kriteri hayata geçirme imkânımız gözükmüyor. Bireysel başvuru sürecinde Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararlar en sorunsuz yol gibi gözüküyor. Bakanlık olarak önümüzü gören formül ortaya çıkaramadık. Çalışmamızı sonlandırmadık, devam ettiriyoruz.”

Haberin Devamı

Savcıdan yeniden yargılama talebine ret

Balyoz sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy’un da aralarında bulunduğu 11 sanık, yeniden yargılama talebinde bulunmuştu. Balyoz dosyasının özel yetkili mahkemeler kapatılınca devredildiği İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma savcısı Can Şükrü Gençkan’dan talebe ilişkin mütalaa istedi. Savcı Gençkan, mütalaasında “Yargılamanın yenilenmesi koşullarının mevcut olmadığı” gerekçesiyle yeniden yargılama talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!