'Başbakan istedi, AK Parti'ye geçtim'

Güncelleme Tarihi:

Başbakan istedi, AK Partiye geçtim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 12:13

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Şubat 2011 tarihindeki grup toplantısı öncesinde düzenlenen törenle istifa ettiği MHP’den AK Parti’ye geçen Kırıkkale’nin Yahşihan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sungur, neden parti değiştirdiğini anlattı.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın rozet taktığı Kırıkkale’nin Balışeyh İlçe Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ile Yahşihan İlçesi’nin Kılıçlar Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Önder MHP’den, Delice İlçesi’nin Büyükyağlı Belde Belediye Başkanı Mevlüt Özçelik de SP’den istifa ederek aynı gün Ak Parti’ye katılmışlardı.

KABUL ETMEME GİBİ ŞANSIMIZ OLAMAZDI

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, istifa ettiği MHP’den AK Parti´ye katılımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Sungur, belediyeye ait Yahşihanspor tesislerinde tüm personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda parti değişikliği ile ilgili bilgiler verdi. Seçimlerin ardından şahsının yaşadığı sıkıntı ve olayları, belediyedeki imkansızlıkları, muhalefette olmanın zorluklarını anlatan başkan Sungur, Ak Parti’nin uzun süredir davette bulunduğunu, ancak bu davetin bizzat Başbakan´dan gelmesi üzerine hayır diyemediğini belirtti.

Başbakan Erdoğan ile görüşmesine değinen Başkan Ahmet Sungur, "Yapılan daveti, Başbakan ile görüşmeden kabul etmeyeceğimizi söyledik. Başbakanımız ile gece geç saatlerde yaptığımız görüşmede bizi Ak Parti’de görmekten mutluluk duyacaklarını belirtince kabul etmeme gibi bir şansımız olamazdı" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Sungur yaptığı açıklamanın devamında, "Kırıkkale’deki belediyeler arasında en sorunsuz belediye olmamıza rağmen, hizmet noktasında muhalefet partisi olmanın sıkıntılarını yaşıyorduk. İnşallah bundan sonra daha iyi hizmet vereceğiz" dedi. Parti değişikliğiyle ilgili bazı kırgınlıkların olabileceğini de belirten Başkan Sungur, "Kırdığım insanlardan özür diliyorum" dedi.

Başkan Sungur, belediye çalışanları arasında herhangi bir görev değişikliği düşünmediklerini belirtirken, " 24 Şubat’ta Umreye gidiyorum. Bu nedenle tüm personelimden helallik istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!